Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4549 reviews
waarvoor dient een spalk in een polsbrace

Waarvoor dient de spalk in een polsbrace?

Polsbraces zijn verkrijgbaar met en zonder spalk er in. Wij gaan het vandaag hebben over deze braces met spalk. Wij vertellen u hieronder alles wat u wilt weten over het gebruik van deze brace. Lees snel verder.

 

Wat is het doel van een spalk in een polsbrace?

Een spalk in een polsbrace is om de pols in een neutrale positie te houden. Dit is belangrijk bij een polsblessure, omdat het polsgewricht dan minder belast wordt. Een spalk kan ook helpen om de pols te stabiliseren, waardoor de kans op verdere beschadiging wordt verminderd. De spalk in een polsbrace kan op verschillende manieren zijn uitgevoerd. Er zijn spalken die alleen aan de palmzijde van de hand zitten, en spalken die ook aan de rugzijde van de hand zitten. De spalk kan ook gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals kunststof, metaal of textiel.

 

doel van polsbrace met spalk

 

Polsbrace met of zonder spalk kiezen?

De keuze voor een polsbrace met of zonder spalk hangt af van de aard van de polsblessure. Bij een lichte blessure kan een polsbrace zonder spalk voldoende zijn. Bij een ernstigere blessure is een polsbrace met spalk vaak nodig om de pols te ondersteunen en beschermen.

 

Bij welke blessures en aandoeningen kun je het beste voor een brace met spalk kiezen?

Zoals hierboven al genoemd is, kunt u kiezen voor een polsbrace met of zonder spalk. Wanneer uw blessure of aandoening dusdanig erg is, kies dan voor een brace met spalk. Hieronder sommen wij een aantal van deze blessures en aandoeningen voor u op.

  • Polsverstuiking
  • Carpaal tunnelsyndroom
  • Reuma
  • Artrose
  • Polsfractuur

waarvoor dient spalk in polsbrace

 

Hoe kunt u het beste de polsbrace met spalk gebruiken?

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van hoe een spalk in een polsbrace kan worden gebruikt.

  • Bij een polsverstuiking kan de spalk helpen om de pols in een neutrale positie te houden en de gewrichtsbanden te ondersteunen. Dit kan de pijn en zwelling verminderen en het herstel bevorderen.
  • Bij het carpaal tunnelsyndroom kan de spalk helpen om de druk op de medianuszenuw te verminderen. Dit kan de pijn, tintelingen en gevoelloosheid in de handen verminderen.
  • Bij reuma of artrose kan de spalk helpen om de pols te stabiliseren en de pijn en stijfheid te verminderen.
  • Bij een polsfractuur kan de spalk helpen om de gebroken botten op hun plaats te houden en het herstel te bevorderen.

Meer informatie nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van onze blog over een polsbrace met spalk nog vragen ontstaan. U kunt in dit geval contact opnemen met onze zeer deskundige klantenservice. Zij staan voor u klaar en kunnen al uw vragen beantwoorden en u van het juiste advies voorzien. Hier vindt u verdere informatie over het dragen van een polsbrace.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen