Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
veelgestelde vragen over een polsbrace

Veelgestelde vragen over een polsbrace

Veel mensen dragen een polsbrace of hebben er eentje nodig. Dit kan best een aantal vragen of onduidelijkheden oproepen. Wij zetten in deze blog de meest gestelde vragen voor u op een rijtje én geven uiteraard het antwoord daarop. Lees hieronder snel verder.

 

Autorijden met een polsbrace

Het dragen van een polsbrace tijdens het autorijden is bij wet niet verboden. Wel is het verstandig om altijd te overleggen met uw behandelend arts of specialist over uw specifieke situatie. Vindt uw arts dat het voor u verantwoord is om te rijden dan kunt u met een gerust hart de weg op gaan. Let er wel op dat uw pols door het dragen van de brace minder beweeglijk is.

 

Hoe lang een polsbrace dragen?

Hoe lang je een polsbrace moet dragen is afhankelijk van de blessure of klacht die u heeft en de ernst van de aandoening. Het is belangrijk om de brace in ieder geval zo lang te dragen, zodat het gewricht volledig kan herstellen. Wanneer de pijn afneemt dan kunt u het dragen van de brace rustig afbouwen. Doe dit altijd in overleg met uw behandelend arts of specialist. Ga ervan uit dat dit wel 14 dagen kan duren.

 

hoe lang polsbrace dragen

 

Kan ik een polsbrace blijven dragen tijdens het slapen?

De meeste braces worden overdag gedragen. 's Nachts is het verstandig om de brace af te doen, zodat het gewricht kan rusten. Er zijn echter ook braces die zowel overdag als 's nachts gedragen moeten worden. Deze braces helpen om verkeerde bewegingen 's nachts te voorkomen. Een goed voorbeeld is bij het carpaal tunnelsyndroom. Er zijn ook braces die alleen 's nachts gedragen moeten worden. Deze zijn echt voor een specifieke klacht.

 

Mijn polsbrace doet pijn, is dat erg?

Het dragen van een polsbrace hoort geen pijn te doen. Door de ondersteuning en stabiliteit die de brace biedt horen pijnklachten juist af te nemen. Voel je toch meer pijn door het dragen van een brace? Dan is deze waarschijnlijk niet goed afgesteld of heeft u hem verkeerd aangetrokken. Controleer de brace dus eerst volledig en wanneer u er niet uit komt, dan kunt u contact opnemen met uw specialist.

 

Hoe strak moet een polsbrace zitten?

Het is belangrijk dat de brace niet te strak en niet te los zit. Wanneer de brace niet strak genoeg zit dan biedt hij niet voldoende ondersteuning en zullen uw klachten niet afnemen. Maar een te strakke brace zit niet alleen niet prettig, maar kan ook gevaarlijk zijn. De brace moet stevig zitten en niet kunnen verschuiven, maar uw hand mag niet blauw aanlopen. Ook een doof of tintelend gevoel zijn tekenen dat de brace te strak zit. Raadpleeg bij twijfel altijd uw behandelend arts of specialist!

 

veelgestelde vragen polsbrace

 

Wordt een polsbrace vergoed?

Of de brace wordt vergoed door de zorgverzekering hangt volledig af van jouw zorgverzekering en welke polis je hebt afgesloten. Ook de aard van de blessure of aandoening speelt een rol. Wanneer je de polsbrace nodig hebt voor het dagelijks functioneren dan is er vaak wel vergoeding mogelijk vanuit de verzekering. Tijdelijke braces worden sowieso niet vergoed en sportbraces dus ook niet.

 

Hieronder vindt u een overzicht van de voorwaarden voor vergoeding van een polsbrace vanuit de basisverzekering:

  • De brace moet voorgeschreven worden door een medisch specialist.
  • De brace moet langdurig / permanent (chronisch) gebruikt worden.
  • De brace moet noodzakelijk zijn voor het dagelijks functioneren.

Controleer voordat u een polsbrace aanschaft altijd uw polisvoorwaarden bij uw zorgverzekering. Zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Polsbrace kopen?

Heeft u vragen over het dragen van een polsbrace of het gebruik ervan? U kunt altijd contact met ons opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en staan u graag te woord. Ze zijn bereikbaar via telefoon, live-chat en e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen