Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
3397 reviews
sportblessures

Sportblessures

Tijdens het sporten worden spieren, banden en gewrichten extra belast gedurende de inspanning of plotseling overbelast door een klap of val. Die extra belasting kan het lichaam prima verwerken, mits deze binnen bepaalde grenzen blijft. Die grenzen zijn afhankelijk van leeftijd, geslacht en individuele gesteldheid van de lichamelijke conditie.

 

Wat zijn sportblessures? 

Een sportblessure is een klacht die ontstaat tijdens het sporten. Zo kunt u bijvoorbeeld een pees scheuren, een spier verrekken of een bot breken. Er zijn acute en geleidelijke blessures. Bij een acute blessure maakt u een verkeerde beweging, waardoor u gelijk geblesseerd bent. Bij een geleidelijke blessure komt de blessure langzaam op doordat spieren bijvoorbeeld overbelast raken.  

 

Veel voorkomende sportblessures 

Er zijn heel veel verschillende sportblessures. De meest voorkomende worden hieronder uitgelegd:

 

Liesblessure

Bij een liesblessure ervaart u pijn in de lies. Een liesblessure komt regelmatig voor bij sporten, zoals: voetbal, hockey en schaatsen. Deze blessure ontstaat meestal door een plotselinge beweging tijdens het rennen, springen of trappen. Meestal treedt de blessure acuut op. Bij een liesblessure is het raadzaam om even te stoppen met sporten. Wanneer de pijn minder wordt, kunt u het sporten weer langzaam opbouwen. Voor het herstel van de liesblessure biedt Podobrace compressiebroeken die de lies ondersteunen. 

 

Achillespeesblessure 

Bij een achillespeesblessure ervaart u, een aantal centimeter boven de hiel, een vervelende pijn. De blessure wordt meestal veroorzaakt door overbelasting van de kuitspier. Daarom treedt het ook voornamelijk tijdens het sporten op. De meest voorkomende symptomen van een achillespeesblessure zijn: roodheid en een zwelling rondom de pees, stijfheid en natuurlijk pijn rondom de pees. Bij deze blessure is het belangrijk om rust te nemen. Wanneer de pijn is verminderd, kunt u het sporten weer langzaamaan opbouwen. Voor de juiste ondersteuning biedt Podobrace verschillende achillespeesbraces die u zullen helpen bij het herstel.

 

Enkelblessure 

Bij een enkelblessure ervaart u een vervelende pijn in uw enkel. De meest voorkomende enkelblessures zijn: een enkelverzwikking, een enkelkneuzing en chronische enkelinstabiliteit. Wanneer u een enkelblessure heeft, is het meestal niet mogelijk om deze te belasten. U ervaart ook pijn bij rust. Daarnaast kan er een zwelling of blauwe verkleuring optreden. Deze symptomen verschillen natuurlijk wel per blessure. Bij een enkelblessure is het raadzaam om rust te nemen en de enkel niet te belasten. Daarnaast biedt Podobrace verschillende enkelbraces voor de juiste ondersteuning van de enkel.

 

Hamstringblessure

Bij een hamstringblessure ervaart u pijn in de hamstring. Deze blessure wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde beweging. Hierdoor scheuren of verrekken de spieren in de hamstring. Dit komt vaak voor bij sporten zoals voetbal en hockey. Hierbij is de pijn in het midden van de hamstring te voelen. Bij bijvoorbeeld turnen of ballet is de pijn meestal meer richting de bil te voelen. Bij een hamstringblessure is het goed om even niet te sporten. U mag wél rustig wandelen. Let er hierbij wel op dat u geen pijn heeft. Voor de juiste ondersteuning biedt Podobrace verschillende dijbeenbraces en compressiebroeken. Deze zullen helpen bij het herstel van de hamstringblessure.

 

Knieblessure

Bij een knieblessure heeft u last van de knie. Deze blessure ontstaat meestal door overbelasting of een verkeerde beweging. De meest voorkomende symptomen zijn kniepijn, vocht in de knie of een verdikking. Bij een knieblessure is het heel belangrijk om de knie niet te belasten. Probeer daarom met krukken te lopen. Wanneer de ergste pijn weg is, kunt u weer rustig beginnen met lopen. Bij het herstellen van de knieblessure bieden de kniebraces van Podobrace de juiste ondersteuning.

 

Behandeling sportblessures 

Gelukkig kan een sporter preventieve hulpmiddelen gebruiken als bescherming tegen de explosieve overbelasting van spieren, banden en gewrichten. Speciale sportbraces leveren extra steun, zonder de spieren en banden te verzwakken en helpen ook het lichaam alerter te reageren op (sport)belasting. Ook zullen onze (sport)braces het specifieke lichaamsdeel optimaal beschermen bij inspanningen tijdens de revalidatie (na bijv. operatie of trauma). Wij bij Podobrace maken dan ook alleen gebruik van de beste, efficiëntste en meest effectieve (sport)braces van dit moment, geselecteerd met de meest optimale zorg uit een enorm scala van aanbiedingen.

 

Al onze sportbraces zijn door de jaren heen uitvoerig getest in onze praktijk en door topsporters. Met meer dan 30 jaar ervaring en kennis (vanuit verschillende medische invalshoeken) kunnen wij de optimale kwaliteit en werking van al onze (sport)braces bevestigen.
Dus ervaar het verschil en neem een kijkje in onze webshop. Als u vragen of opmerkingen heeft of op zoek bent naar een gratis deskundig advies over de keuze van een sportbrace, kunt u bellen met onze klantenservice. U kunt ons bereiken op: +3185 2010818. Ons team staat altijd voor u klaar.

 Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen