Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4592 reviews
hooikoorts op latere leeftijd

Hooikoorts op latere leeftijd

Kun je hooikoorts op een latere leeftijd krijgen? Ja, dat kan. Hooikoorts kun je opeens krijgen, ook op een latere leeftijd. Maar hoe kan dit? En wat kan je er precies tegen doen? In deze blog leggen wij het uit. Lees gerust verder.

 

Aanleg voor overgevoeligheid

Hooikoorts is een vorm van allergische reactie. Bij een allergie wordt er overgevoelig gereageerd op allergenen. In het geval van hooikoorts gaat het om pollen van grassen, bomen en planten. Deze kunnen de allergieklachten veroorzaken.

 

Als je plotseling hooikoorts ontwikkelt, dan betekent dit dat je altijd al een mate van overgevoeligheid voor pollen had. Meestal begint hooikoorts tussen de leeftijd van 8 en 25 jaar. Toch komt het ook voor dat personen pas na hun 40e last krijgen van hooikoorts. De aanleg kan erfelijk zijn. Als een ouder of beide ouders bijvoorbeeld hooikoorts hadden, dan heb je een hogere kans om dit ook te krijgen.

 

hooikoorts latere leeftijd

 

Langdurige blootstelling aan pollen

Indien hooikoorts op een latere leeftijd bij u ontstaat, is dit waarschijnlijk het resultaat van een jarenlang proces. Zoals eerdergenoemd heb je dan vanaf de geboorte al aanleg voor een allergische reactie.

 

Het is mogelijk dat uw reactie op blootstelling aan pollen na enkele jaren verergert. Als gevolg daarvan kan hooikoorts zich pas veel later echt openbaren als een allergie waar u op dat moment pas echt (veel) last van krijgt.

 

Wat kan ik doen tegen hooikoorts op latere leeftijd?

Hooikoortsklachten zijn erg vervelend, zowel op jongere leeftijd als op oudere leeftijd. Veel voorkomende hooikoortsklachten zijn een verstopte neus, jeukende en tranende ogen en vermoeidheid. Er zijn echter nog veel meer klachten die bij hooikoorts horen.

 

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen tegen hooikoorts. Zo kun je pollen proberen te mijden door bijvoorbeeld binnen te blijven. Daarnaast kun je proberen om de klachten te verminderen. Hier zijn medicijnen voor, maar ook neussprays en oogdruppels.

 

Verder zijn er nog andere dingen die je kunt doen, zoals immunotherapie of medical taping. Bij medical taping wordt er kinesiotape op specifieke punten op het lichaam geplaatst. Hierdoor wordt de druk verlaagd en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Dit kan helpen bij het verminderen van allergische reacties door hooikoorts. In deze blog vertellen wij je hier graag meer over.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen