Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4587 reviews
medical taping tegen hooikoorts

Medical taping tegen hooikoorts

Medical taping is een methode waarbij kinesiotape wordt gebruikt om spieren in hun functie te ondersteunen. Het wordt veel in de sportwereld toegepast. Uit onderzoek blijkt echter dat medical taping ook kan helpen tegen hooikoorts. In deze blog vertellen wij u hier graag meer over. Lees gerust verder.

 

Hoe ontstaat hooikoorts?

Bomen, grassen en planten geven stuifmeel af. Dit worden ook wel pollen genoemd. Deze pollen worden door de lucht verspreid. Hierdoor kunnen onze luchtwegen er mee in contact komen. Ons lichaam maakt van nature antistoffen aan tegen deze pollen, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam alsnog op deze pollen. Er is in dit geval sprake van een allergie. In Nederland hebben er ruim 4 miljoen mensen last van hooikoortsklachten.

 

medical taping tegen hooikoorts

 

Symptomen van hooikoorts

Er zijn verschillende hooikoortssymptomen die mensen kunnen ervaren. Bij hooikoorts reageert het lichaam allergisch op stuifmeel. Hierdoor gaan de slijmvliezen extra slijm produceren. Dit zorgt voor een verstopte neus, een loopneus en niesbuien. Ook zijn jeukende, rode en tranende ogen een veel voorkomende klacht. Verder zijn benauwdheid en vermoeidheid symptomen die veel voorkomen.

 

Hoe kan medical taping helpen tegen hooikoorts?

In onze huid bevinden zich allerlei sensoren. Deze registreren dingen zoals temperatuur, druk en pijn. Door tape op specifieke punten op het lichaam te plaatsen, wordt de druk verlaagd en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Bij hooikoorts spelen de longen een belangrijke rol. De tape heeft een ontspannende werking en beïnvloedt de longen en de ademhalingsspieren via het zenuwstelsel. Dit helpt vervolgens bij het verminderen van allergische reacties van de ogen, neus en longen.

 

hooikoorts medical taping

 

Is er onderzoek gedaan naar medical taping tegen hooikoorts?

Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd door fysiotherapeuten en de resultaten van medical taping tegen hooikoorts waren als volgt:

  • 84% merkten een sterke afname van hooikoortsklachten
  • Na de 2e tapesessie namen de klachten nog sterker af
  • 8 van de 9 symptomen waren bij de meeste patiënten aanzienlijk minder
  • De combinatie tape van de rug en borst zorgde voor het beste resultaat

Meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen over het gebruik van medical tape tegen de bestrijding van hooikoortsklachten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team bestaat uit medische specialisten die u graag verder helpen en al uw vragen beantwoorden. Zij zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen