Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
2764 reviews
23-03-2020

Podobrace levert honderdduizenden mondkapjes aan ziekenhuizen

Volendam - Het Volendamse bedrijf Podobrace gaat honderdduizenden mondkapjes leveren om mensen in de zorg te beschermen tegen corona besmettingen. Vrijdag stond er al een vrachtwagen met 50.000 kapjes aan de Belgische grens die dor het bedrijf zijn geïmporteerd.

 

Bill Duin van Podobrace (internet bedrijf in braces en medische hulp middelen) kwam vlak na de corona uitbraak in Wuhan al met zijn team in actie. ,, twee maanden geleden zijn we al begonnen om leveranciers voor mondkapjes te zoeken. Toen was het een commercieel avontuur voor Europese klanten en nu is echt noodzaak om onze mensen in de zorg te beschermen. Ik kreeg telefoontjes van ziekenhuizen in Nederland waar de kapjes binnen twee dagen opraakten, zodat ze niet meer konden opereren dat kan en mag niet. “We moeten de mensen beschermen die ons helpen te overleven.”

 

Podobrace is marktleider in de Benelux en Duitsland en levert jaarlijks honderdduizenden bestellingen in 15 landen door heel Europa. Duin reisde naar China, Indonesië en Engeland om bedrijven vast te leggen voor fabricage en leveranties. Vrijdag morgen arriveerde en lading via de luchthaven in Luik die naar Nederland werd getransporteerd. ,, dat was een oefen transport. We maken een luchtbrug voor mondkapjes uit China en Indonesië en voor desinfecterende gel  uit Turkije. We hebben fabrieken vastgelegd die altijd al voor ons werkten, maar nu is het voor elkaar boksen van elke zending een uitdaging.” Duin die persoonlijk mondkapjes brengt naar de huisartsen in Volendam, gaat in de overdrive: ,, We doen het uiterste om het zo snel mogelijk bij de helden in de zorg te krijgen, want juist nu, in een tijd van nood is het belangrijker dan ooit om elkaar te steunen en bij te staan.” Er zijn volgend Duin nu veel ‘cowboys’ op de markt in medische hulpmiddelen die valse informatie leveren. ,, maar wij zijn nuchtere Volendammers en doen wat we zeggen.”

 

Bron: Noordhollands Dagblad « Terug naar nieuws
Menu Home Zoeken Winkelwagen