Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4587 reviews
zeurende pijn in schouder en arm

Zeurende pijn in schouder en arm

Heeft u een zeurende pijn in de schouder en arm? Schouderklachten zijn een van de meest voorkomende pijnklachten. We gebruiken onze armen en schouders de hele dag door. Een zeurende pijn in de schouder met uitstraling naar de arm kan daarom ook heel hinderlijk zijn. In deze blog vertellen wij u meer over de oorzaken en de behandeling. Lees gerust verder.

 

De oorzaken van een zeurende pijn in schouder en arm

Een zeurende pijn in de schouder en arm kan verschillende oorzaken hebben. Meestal wordt dit veroorzaakt door overbelasting van de schouderspieren. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door zwaar fysiek werk, het herhaaldelijk dezelfde beweging maken of het beoefenen van bovenhandse sporten.

Daarnaast kan een zeurende pijn in de schouder met uitstraling naar de arm ook veroorzaakt worden door te weinig lichamelijke beweging, een verkeerde (werk)houding en stress. Soms kan een andere klacht de oorzaak zijn van de pijn. Denk hierbij aan een frozen shoulder, een slijmbeursontsteking, een zenuwirritatie of artrose.

 

zeurende pijn in schouder en arm

 

De behandeling

De behandeling van zeurende pijn in de schouder en arm kan verschillen. Wij adviseren u daarom om een fysiotherapeut te bezoeken. Een fysiotherapeut kan informatie en adviezen geven over hoe u op een juiste manier met de klachten om kunt gaan. Meestal worden deze adviezen aangevuld met oefeningen die u kunt doen om de beweeglijkheid, coördinatie en stabiliteit van de schouder te verbeteren en zo de zeurende pijn te verminderen.

 

Wat te doen tegen zeurende pijn in schouder en arm

Als u last heeft van zeurende pijn in de schouder en arm, dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de pijn de verminderen:

  • Probeer de schouder en arm te blijven gebruiken in het dagelijks leven (binnen de pijngrens).
  • Vermijd tijdelijk de bewegingen die juist een zeurende pijn geven. Meestal zijn dit bovenhandse bewegingen en zwaar tillen.
  • Massage en warmte kunnen de doorbloeding stimuleren; masseer de schouderspieren of leg er in de avond een warme pittenzak op.
  • Drink voldoende water.
  • Oefeningen kunnen zeurende pijn verminderen.
  • Draag een schouderbrace; een brace kan ondersteuning geven aan het schoudergewricht en hierdoor pijn verminderen.

schouder arm zeurende pijn

 

Meer informatie ontvangen?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze klantenservice. Ons team bestaat uit enthousiaste professionals die al uw vragen kunnen beantwoorden en u graag verder op weg helpen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen