Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4534 reviews
welke zool is geschikt voor mij

Welke zool is geschikt voor mij?

Podobrace heeft een breed assortiment aan inlegzolen. Inlegzolen kunnen helpen bij veel verschillende klachten. Maar welke inlegzool wordt waar voor gebruikt? En welke is geschikt voor mijn klacht? Dat zijn vragen die wij aan de hand van deze lijst gaan beantwoorden.

 

De halve hielspoor inlegzool

Pijn in de hiel, behoefte aan extra steun aan de achterkant van je voet, irritatie rondom de achillespees of extra behoefte aan comfort door lang staan? Dan is de halve inlegzool van Podobrace dé oplossing. Deze inlegzolen zijn ook zeer effectief wanneer u last heeft van de ziekte van Sever, hielspoor of pijn in been- / wervelgewrichten. Tenslotte kunnen deze inlegzolen worden gebruikt om een beenlengte verschil te compenseren van 0.5 cm. Zijn één of meerdere van deze klachten bij u van toepassing? De halve gel inlegzool van Podobrace biedt de oplossing. Ze zijn te dragen in iedere soort schoen, gemaakt van een ademend materiaal voor geurafvoer en zorgen voor een superieure schokabsorptie tijdens het lopen. Door de halve hielspoor inlegzool van Podobrace wordt de pijn in uw hiel geminimaliseerd.

 

De platvoet inlegzool

Last van X- benen, instabiele enkels of een vermoeid en branderig gevoel in de voeten? Dan is de platvoet inlegzool iets voor u. De inlegzool geeft optimale demping en biedt op meerdere manieren stabiliteit voor de drager. Met support voor zowel de voor-, achter- en buitenkant van de voet staat de platvoet inlegzool in voor optimale stabiliteit. Naast deze klachten biedt de platvoet inlegzool steun wanneer u last heeft van overpronatie. Dit is wanneer het gewicht van de persoon neerkomt op de buitenkant van de voet en vervolgens wat naar binnen ‘rolt’. De platvoet inlegzool van Podobrace biedt bij bovenstaande klachten verlichting en steun, is dagelijks te gebruiken en heeft maximale vochtopname waardoor u geen last heeft van nare geurtjes.

 

De steunzool voor doorgezakte voet

Bij een branderig gevoel, stekende pijn in de voorvoet of wreef is de steunzool voor de doorgezakte voet het antwoord. Een tintelend gevoel of een aangeboren afwijking in de tenen zijn ook mogelijke klachten die kunnen worden verlicht door het gebruik van deze inlegzool. Voorbeelden van aangeboren afwijkingen zijn hamer- of klauwtenen. Andere klachten die kunnen worden verlicht zijn een spreidvoet en een pijnlijk gevoel tussen de middenvoetsbeentjes. Naast deze klachten helpt de steunzool voor een doorgezakte voet ook bij overpronatie. Vanwege de slijtvastheid en vochtabsorptie van het materiaal van deze inlegzool zijn deze uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Door de afwerking van Brush-nylon ervaart de drager geen wrijvingsgevoel bij het dragen van de inlegzool. Comfort voor de drager staat bij Podobrace voorop.

 

De holvoet inlegzool

Last van een scheefstaande hiel, pijn in de voorvoet, instabiele enkels en een abnormaal hoge wreef geresulteerd door een extreme holling in de voet? Dit zijn voorbeelden van klachten die komen kijken bij een holvoet. Een oplossing voor deze problemen is de holvoet zool van Podobrace. Andere symptomen van een holvoet zijn eelt, likdoorns en een verkorte achillespees. Een verkorte achillespees zorgt dat al het gewicht op de voorvoet terechtkomt en dit leidt tot een pijnlijk en branderig gevoel. De holvoet inlegzool biedt verlichting door het dynamische materiaal en anatomische ontwerp.

 

De holvoet inlegzool voor een hoge wreef en doorgezakte voet

Deze combinatie inlegzool is de ultieme oplossing wanneer klachten worden ervaren die zowel een holvoet inlegzool als doorgezakte voet indiceren. Deze klachten zijn onder andere het scheef staan van de hiel, instabiele enkels, tintelende of afwijkende tenen of pijn tussen de middenvoetsbeentjes. Verder kunt u nog een pijnlijk of branderig gevoel ervaren aan de buitenkant van de voet en bij de grote teen en klachten in het kniegewricht. Deze klachten kunnen ook worden verholpen door het gebruik van deze inlegzool. Het biedt beide delen van de voet, zowel voorvoet als de buitenrand, genoeg ondersteuning door het dynamische ontwerp van de inlegzool. Ook biedt de holvoet inlegzool schokdemping tijdens het lopen en staan. Daarnaast voert het nare geurtjes af door het ademende materiaal.

 

De overpronatie inlegzool voor naar binnenstaande voeten

Overpronatie is wanneer de voet te ver naar binnen kantelt (proneren) bij het neerkomen van de voet in de landingsfase. De belangrijkste oorzaak van hielspoor is overpronatie. Het voetgewelf zakt te ver door, hierdoor komt er abnormaal veel druk te liggen op de peesplaat in de voet. Dit resulteert in pijn in voet, enkels, knieën en heupen. Dit komt doordat overpronatie een kettingreactie veroorzaakt in het lichaam: de enkels draaien naar binnen doordat dat de voet van buiten naar binnen wordt neergezet. Deze draai straalt door naar de knieën en automatisch ook naar de heupen. Deze raken hierdoor ook instabiel. De overpronatie inlegzool voor naar binnenstaande voeten van Podobrace corrigeert de voet door deze te ondersteunen naar buiten. Op deze manier staat de voet weer recht en ervaart de drager optimale stabiliteit.

 

De onderpronatie inlegzool voor naar buitenstaande voeten

Onderpronatie is wanneer de voet niet genoeg naar binnen kantelt (proneren) bij het neerkomen van de voet in de landingsfase. Onderpronatie wordt ook wel supinatie genoemd. De buitenkant van de hiel komt in een te grote hoek neer waardoor de voet de schokken niet genoeg opvangt. Deze schokken komen neer op het onderbeen. Oorzaken van onderpronatie zijn een verkeerde voetstand, een verkeerde stand van de benen, instabiele enkels en een vastlopend kuitbeen. Ook dit kan leiden tot knie- en rugklachten vanwege het doorstralende effect van de klacht. De onderpronatie inlegzool van Podobrace corrigeert de onderpronatie van de voet. Aan de hand van het dynamische ontwerp wordt de voet gecorrigeerd. Ook biedt deze inlegzool maximale schokdemping en flexibiliteit. Zo ervaart u optimaal loopcomfort tijdens het dragen van de onderpronatie inlegzool. Ook heeft deze inlegzool een ventilerende werking zodat de voeten niet gaan stinken.

 

De steunzool voor Hallux valgus en rigidus

Hallux valgus kan vrij worden vertaald naar de grote teen die scheefgroeit. Hallux rigidus is wanneer de grote teen omhoog groeit. Naast deze twee klachten biedt de steunzool voor Hallux valgus/rigidus verlichting bij jicht, (koude) pijn en artrose in de tenen. Ook kan het helpen bij beperking in bewegingsvrijheid van de grote teen en klachten in de bal van de voet zoals een branderig gevoel. Daarnaast biedt deze inlegzool een uitkomst wanneer iemand last heeft van de ziekte van Freiberg/Köhler. Deze ziekte houdt in dat het botweefsel van middenvoetsbeentjes verdwijnt. De steunzolen van Hallux valgus/rigidus van Podobrace zijn comfortabel en kunnen goed worden gebruikt in combinatie met teenspalken en spreiders. Het kussentje waar de voorvoet op rust werkt ontlastend voor de tenen en biedt meer ruimte voor de tenen. De steunzolen werken schokabsorberend waardoor deze dagelijks kunnen worden gedragen tijdens verschillende activiteiten. Daarnaast werken de steun inlegzolen van Podobrace warmte regulerend voor optimaal draagplezier. Tenslotte zijn ze ook antibacterieel waardoor de kans op ontstekingen wordt geminimaliseerd.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen