Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
welke verschillende soorten steunkousen zijn er

Welke verschillende soorten steunkousen zijn er?

Steunkousen bieden verlichting bij verschillende aandoeningen en medische indicaties. Ze zijn er in verschillende soorten, uitvoeringen, materialen en drukklassen. Wij geven u hieronder graag uitleg over alle soorten steunkousen die er zijn en voor welke klacht of aandoening ze het meest geschikt zijn.

 

Steunkousen

Steunkousen verbeteren de bloedcirculatie en bieden ondersteuning aan vermoeide en zware benen. Ze zijn elastisch en oefenen druk (compressie) uit op de benen. Ze bieden steun bij lichte problemen en zijn ook preventief te gebruiken.
 

Diabetes kousen

Voor mensen met diabetes zijn speciale kousen op de markt. Dit zijn de zogeheten zilversokken. Dankzij het zilveren breiwerk op het binnen oppervlak versnelt de sok het helingsproces van wonden. De kousen hebben een naadloos design waardoor er geen irritatie optreedt en blaren voorkomen worden. Ook zijn ze temperatuur regulerend. Hierdoor blijven uw voeten koel in een warme omgeving en warm in een koele omgeving.

 

Kousen voor tijdens het werk

Heeft u een staand of juist zittend beroep? In beide gevallen kunt u aan het eind van de dag last hebben van vermoeide of pijnlijke benen. Wanneer u tijdens uw werk kousen draagt, zullen uw benen minder vermoeid raken en verkleint u op deze manier ook nog de kans op spataderen.

 

Reiskousen

Wanneer u tijdens een tijdens een vlieg-, bus- of autoreis langdurig moet stilzitten, dan vermindert dit de bloedsomloop. Om de kans op trombose (stolsels in het bloed) te verminderen, kunt u speciale reiskousen dragen die de bloedafvoer extra stimuleren. Deze kousen zien er hetzelfde uit als normale kousen en zijn gewoon te dragen onder uw eigen kleding.

 

Zwangerschapskousen

Tijdens de zwangerschap treden er tal van lichamelijke veranderen op in uw lichaam. Door een toename van oestrogeen verslappen de vaatwanden. Hierdoor rekken de aderen uit waardoor er spataderen kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen of tegen te gaan kunt u er voor kiezen om speciale zwangerschapskousen te dragen.

 

Steunkousen bij spataderen

Spataderen ontstaan wanneer de kleppen in de aders niet goed sluiten. Hierdoor stroomt het bloed niet goed door. Steunkousen speciaal voor spataderen stimuleren de bloedcirculatie en verminderen hierdoor opgezwollen voeten en enkels.

 

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over de verschillende soorten steunkousen na het lezen van deze blog. Neem dan snel contact op met onze zeer deskundige klantenservice. Zij staan u graag te woord en helpen u met het maken van de juiste keuze.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen