Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4486 reviews
Welke steunkousen heb ik nodig

Welke steunkousen heb ik nodig?

Steunkousen zijn er in verschillende soorten, maten en drukklassen. Kousen met drukklasse 1 geven een lichte druk en zijn vooral geschikt voor lichte klachten zoals kneuzingen, vermoeide benen en lichte spataderen. Drukklasse 2 is het beste te gebruiken voor middelzware klachten zoals spataderen en kramp. En steunkousen met drukklasse 3 zijn te gebruiken wanneer u zware klachten heeft zoals trombose, ernstige spataderen en oedeem. Deze verschillende steunkousen zijn te gebruiken bij heel veel aandoeningen. Wij geven u hieronder een opsomming bij welke klachten u de steunkousen goed kunt gebruiken en waarom. Lees hieronder snel verder.

 

Heupoperatie

Een heupoperatie is een ingrijpende gebeurtenis. Na de operatie is het raadzaam om steunkousen te dragen gedurende de herstelperiode. Na de operatie kan er vocht ontstaan in uw benen en de steunkousen bieden hier bescherming tegen.

 

Oedeem

Oedeem is ophoping van vocht op plaatsen in het lichaam waar dit normaal gesproken niet voorkomt. Dit komt voornamelijk voor in de voeten, knie of enkels. Om dit tegen te gaan wordt geadviseerd om steunkousen te dragen. Steunkousen geven druk van buitenaf en zorgen ervoor dat het bloed door je bloedvaten beter kan stromen waardoor overtollig vocht afgedreven wordt.

 

Spataderbehandeling

Spataderen zijn verwijde bloedvaten en komen vooral voor in de onderbenen. Ze komen vaak voor bij zwangere vrouwen, mensen met trombose of bij mensen die lang moeten staan. Gelukkig zijn er meerdere behandelingen mogelijk om dit te verhelpen. Na een spataderbehandeling wordt altijd geadviseerd om steunkousen te dragen gedurende de gehele herstelperiode. Hierdoor vermindert de kans op oedeem en wordt het herstel bevorderd. Na een spataderoperatie raden wij aan om de Dunimed premium comfort steunkousen drukklasse 1 met gesloten teen te dragen. Deze kousen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en hebben een hoog draagcomfort. Steunkousen van drukklasse 1 zijn uitermate geschikt voor het behandelen van spataderen.

 

Rugoperatie

Wanneer u geopereerd bent aan uw rug dan kunnen er klachten ontstaan aan uw benen. Wanneer u na de operatie steunkousen draagt gedurende de herstelperiode dan bent u er van verzekerd dat uw klachten snel zullen afnemen. Het dragen van steunkousen zorgt ervoor dat vocht in uw benen afgevoerd wordt waardoor u weer sneller mobiel bent.

 

Trombose

Bij trombose ontstaan ongewenste bloedstolsels in de bloedvaten. Dit gebeurt wanneer het systeem van stolling en anti-stolling uit balans raakt. Wanneer u een trombosebeen of trombose arm heeft gehad, dan is het lichaam niet meer zelf in staat om opgehoopt vocht af te voeren. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat u steunkousen draagt om dit proces te bespoedigen. Wij adviseren u om de Dunimed Steunkousen drukklasse 3 te gebruiken. Deze steunkousen zijn van de hoogste drukklasse en bieden ontzettend veel ondersteuning en comfort.

 

Zwangerschap

Een van de vele klachten die kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap zijn gezwollen, vermoeide en pijnlijke enkels en benen. Dit wordt veroorzaakt doordat door de toename van oestrogeen verslapping optreedt van de vaatwanden. Het dragen van steunkousen biedt verlichting en stimuleert de doorbloeding waardoor het vocht in uw benen weer zal afnemen.

 

Steunkousen online kopen?

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over steunkousen of het gebruik er van? Aarzel dan niet contact op te nemen met ons zeer deskundige klantenservice. Zij kunnen alle vragen voor u beantwoorden en u advies geven over onze steunkousen en welke het beste voor u geschikt zijn. Ons team van medische specialisten staat voor u klaar en is te bereiken via telefoon, e-mail en live-chat!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen