Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
wat zijn hamertenen en hoe kom ik er vanaf

Wat zijn hamertenen en hoe kom ik er vanaf?

In deze blog gaan wij het hebben over hamertenen. Dit kan ontstaan door vergroeiingen in de tenen. Hieronder gaan we verder in op het onderwerp hamertenen: wat zijn het precies, wat zijn de symptomen en oorzaken. En misschien nog wel het belangrijkste: wat kun je er tegen doen?

 

Wat is precies een hamerteen?

Zoals hierboven al kort werd uitgelegd is een hamerteen een vergroeiing in de tenen. Het komt in de meeste gevallen voor bij de middelste 3 tenen en niet zo vaak bij de grote of kleine teen. Wanneer u een hamerteen heeft zal het eerste gewricht van de teen naar beneden staan en het tweede kootje naar boven.

Hamertenen worden ook vaak verward met klauwtenen. Hamertenen en klauwtenen zijn bijna hetzelfde. Het verschil tussen deze twee is alleen bij een klauwteen groeien beide kootjes scheef en gaat de voorkant (topje) van de teen naar beneden wijzen. Dit vormt dan een soort “klauw”.

 

Wat zijn de symptomen van hamertenen?

Zoals hierboven al werd vermeld herken je hamertenen vooral aan de vorm van je tenen. De vorm wordt een soort  van hamer. Ook komt het alleen voor bij de middelste 3 tenen. Doordat je tenen een aparte vorm aannemen kunnen deze gaan schuren tegen de onderkant van je schoen. Hierdoor kunnen deze plekken zeer gevoelig worden. Door deze extra wrijving kan er eeltvorming en likdoorns ontstaan.

Ook kunnen er kleine wondjes ontstaan. Dit heeft vooral vervelende gevolgen voor mensen met diabetes.

 

Wat zijn de oorzaken van hamertenen?

U kunt last krijgen van hamertenen wanneer u langdurig een slecht passende schoen aan hebt. Het kan echter enkele jaren duren voordat u klachten krijgt. Het is daarom altijd verstandig om goed passende schoenen aan te hebben.

Een andere oorzaak kan erfelijkheid zijn. Bij sommige mensen kan een afwijking aan de tenen aangeboren zijn. Dit kan pas na jaren voelbaar worden.

Hallux Valgus is ook een veelvoorkomende oorzaak van hamertenen. Bij Hallux Valgus staat de grote teen scheef. Het kan gebeuren dat de grote teen hierdoor de andere tenen scheef drukt waardoor er hamertenen ontstaan.

 

Behandeling

Er zijn verschillende manieren om deze vervelende klacht te behandelen. Allereerst kun je inlegzolen kopen die je voet corrigeren. Het is dan wel belangrijk dat u de juiste zolen kiest. Heeft u een platvoet, holvoet of doorgezakte voet? Hier hebben wij allerlei verschillende zolen voor.

Podobrace heeft al deze soorten zolen voor u om uw voet te corrigeren. Kijk eens op onze pagina inlegzolen.

Ook kunt u gebruikmaken van teencorrectoren. Een teencorrector corrigeert uw teen zodat de klachten van hamertenen uiteindelijk een stuk minder zullen worden. Bij Podobrace hebben wij ook teencorrectoren die hamertenen kunnen verhelpen. Kijk eens op onze pagina

 

Teencorrectoren

Al onze inlegzolen en teencorrectoren zijn zorgvuldig samengesteld door onze fysiotherapeuten en werken zeer goed tegen hamertenen.

Heeft u meer vragen over hamertenen of over onze producten? Aarzel dan niet om contact op te nemen, onze fysiotherapeuten helpen u graag!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen