Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
Wat kun je doen tegen wintervoeten

Wat kun je doen tegen wintervoeten?

In deze blog gaan we het hebben over wintervoeten, wat het is, hoe het ontstaat en wat je er allemaal tegen kunt doen. Lees hieronder graag verder:

 

Wat zijn wintervoeten?

Wintervoeten wil zeggen dat je te maken hebt met blauwe plekken, rode zwellingen en/of bloeduitstortingen die aan de voeten kunnen ontstaan door de kou. Hierdoor wordt dit ook wel wintervoeten genoemd. Deze vervelende zwellingen kunnen pijnlijk zijn en bovendien heel veel jeuk veroorzaken.

 

Het komt ook voor dat deze zwellingen ontstaan aan de tenen of handen. Dit worden dan ook wel wintertenen of winterhanden genoemd. Ook voor wintertenen en winterhanden geldt dat de zwellingen pijnlijk zijn en jeuk veroorzaken.

 

Hoe ontstaat het?

Wintervoeten ontstaan doordat kou de bloedvaten kunnen vernauwen waardoor de doorbloeding in deze ledematen minder goed is. Dit heeft als gevolg dat er minder warmtetoevoer is waardoor je voeten het koud aanvoelen. Doordat de bloedvaten tijdelijk vernauwd zijn door de kou, hoopt het bloed zich dus als het ware op en ontstaan er blauwe en rode plekken. Dit zijn de plekken die dan uiteindelijk die vervelende klachten opleveren.

 

Zoals hierboven al werd genoemd heb je zowel wintervoeten, wintertenen en winterhanden. Echter kan deze kwaal zich ook voordoen in de oren, onderbenen en neus.

 

Wat kun je doen tegen wintervoeten?

Doordat deze kwaal ontstaan door de kou is de beste behandeling een goede bescherming hiertegen. Bij Podobrace hebben onze therapeuten een aantal producten geselecteerd die écht helpen tegen de bestrijding van wintervoeten.

  • Draag warme, goed isolerende schoenen en compressiesokken voor een betere doorbloeding
  • Ontwijk extreme kou en vochtige plekken
  • Wissel elke dag een keer van sokken en vooral bovenstaande compressiesokken zijn aan te raden, (deze bieden meer warmte).
  • Gebruik zolen die meer demping en warmte bieden aan de voeten.

Onderstaand vind u de producten die geselecteerd zijn door onze fysiotherapeuten om deze kwaal tegen te gaan.

 

Heeft u meer vragen over wintervoeten, wintertenen, winterhanden of vragen over de producten? Neem dan contact met ons op, onze therapeuten helpen u graag!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen