Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
Wat kun je doen aan vocht in de knie

Wat kun je doen aan vocht in de knie?

Vocht in de knie kan een heel vervelende klacht zijn. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze klacht te verhelpen. In deze blog gaan wij het hebben over vocht in het kniegewricht, hoe u het kunt herkennen, wat de klachten zijn en hoe u het kunt verhelpen.

 

Wat is vocht in de knie?

Vocht in de knie kan ontstaan doordat je een blessure of verwonding aan uw knie hebt opgelopen waardoor er vocht ophoopt binnen de knie. Soms komt het voor dat er zoveel vocht komt te zitten waardoor dit moet worden weggehaald.

 

vocht in knie

 

Hoe herken je vocht in de knie?

Vocht in de knie kan je gemakkelijk herkennen door de knie in kwestie te vergelijken met uw andere knie. Zijn er zwellingen rondom de knieschijf of aan de zijkanten van de knie? Dan kan het zo zijn dat u overmatig vocht in het kniegewricht heeft.

 

Wanneer u uw been strekt en dit veroorzaakt een onaangenaam gevoel, dan heeft u wellicht een verwonding of blessure. Kijk verder of u uw been op een normale manier kunt belasten. Is dit niet het geval? Dan is het verstandig om langs uw arts te gaan. U kunt namelijk last hebben van aandoeningen zoals: osteoporose, reumatoïde artritis, jicht, infectie, bursitis, irritatie door overbelasting, gescheurde knieband of kraakbeen. Dit zijn verwondingen en blessures die overmatig vocht in de knie kunnen veroorzaken.

 

vocht in de knie

 

Behandeling

Uw arts zal een gewrichtspunctie uitvoeren, waarbij er vocht uit het kniegewricht wordt gehaald. Ook zal er een röntgenopname genomen worden en waarschijnlijk wordt uw knie geïnjecteerd om de zwelling proberen te verminderen.

 

Wanneer dit is gedaan, is het verstandig om naar een fysiotherapeut te gaan die u oefeningen voorschrijft die helpen om te revalideren. Ook het dragen van kniebraces, kniebeschermers of sporttape helpt de zwelling te verminderen. Deze artikelen kunt u bij Podobrace bestellen. Podobrace heeft alleen producten die zorgvuldig door onze fysiotherapeuten zijn samengesteld, die uw klacht écht helpen te verminderen. Als laatste is het natuurlijk ook heel belangrijk om voldoende rust te nemen, zodat uw knie de tijd krijgt om zich te herstellen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen