Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4549 reviews
wat is een overstrekte knie

Wat is een overstrekte knie?

Uw knie overstrekken is erg pijnlijk en vervelend. Wij geven u graag meer uitleg over de symptomen, het vaststellen en de behandelmethodes die er zijn voor een overstrekte knie. Lees hieronder snel verder:

 

Wat is een overstrekte knie?

Bij overstrekking van de knie beweegt het onderbeen uit de normale stand. Hierbij kunt u uw kniebanden beschadigen. Bij overstrekking komt het onderbeen te ver naar voren. Een overstrekte knie kan ontstaan door verschillende factoren/oorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een misstap, maar ook bijvoorbeeld na zenuwbeschadiging of na een beroerte.

 

Symptomen

Er zijn verschillende symptomen die optreden wanneer u uw knie overstrekt. De knie kan blauw kleuren en dik worden. Wanneer het dikker worden van de knie langzaam gebeurt dan is dit omdat de knie zich vult met vocht. U zult ook de nodige pijn ervaren wanneer u uw knie overstrekt.

 

Hoe wordt een overstrekte knie vastgesteld?

Uw behandelend arts zult u lichamelijk onderzoeken en op basis van dit onderzoek een diagnose stellen en u eventueel doorverwijzen naar een orthopeed of ziekenhuis. Wanneer uw arts dit nodig acht dan zal de orthopeed in het ziekenhuis een kijkoperatie of MRI-scan uitvoeren om vast te stellen dat uw knie overstrekt is.

 

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Gelukkig zijn er meerdere behandelingen mogelijk om een overstrekte knie te verhelpen of ondersteuning te bieden. Ook wordt een behandeling door een fysiotherapeut altijd aangeraden. Wanneer de klachten niet heel ernstig zijn dan is een overstrekking in de knie prima te behandelen door het dragen van een kniebrace. Wanneer er toch meer ernstigere instabiliteit of beschadigingen zijn dan wordt gekozen voor een operatie.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen