Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
Bij welk klachten is het raadzaam om je knie in te tapen

Bij welke klachten is het raadzaam om je knie in te tapen?

Knieklachten staan in de top 5 van veelvoorkomende fysiotherapie klachten. In sommige gevallen kan er sprake zijn van een acute klacht door een blessure of trauma, maar vaak is er sprake van slijtage door chronische klachten. Het tapen van de knie, ook wel medical taping genoemd, is een uiterst effectieve methode voor het verminderen van pijn in uw knie, maar kan ook zeker preventief aangebracht worden om knieklachten te voorkomen.

 

Soorten knieklachten

Er zijn verschillende soorten knieklachten waarbij het raadzaam is om de knie te tapen en op deze manier een sneller herstel te bevorderen.

 

Pijn aan de knieschijf

Door overbelasting en/of gewrichtsblessures kan het kraakbeen onder de knieschijf beschadigd raken. Dit zorgt ervoor dat de pijn rondom uw knieschijf geleidelijk aan toeneemt en bewegen moeilijker gaat. De volgende activiteiten kunnen de klachten verergeren: fietsen, hardlopen, squatten en hurken.

 

Theaterknie

Wanneer het laagje kraakbeen aan de achterzijde van de knieschijf slechter wordt, dan spreekt men van een theaterknie. Dit kan ontstaan door het langdurig stilzitten met een gebogen knie of juist door intensief te sporten op een harde ondergrond. Dit wordt vaak veroorzaakt door standsafwijkingen van de knie of door een verstoorde werking van de spieren.

 

Lopersknie

Een lopersknie is een overbelastingsblessure aan de buitenzijde van de knie. Een lopersknie kan ontstaan tijdens het hardlopen en treedt op bij zowel beginnende als ervaren hardlopers. Er kunnen lichte klachten ontstaan aan de laterale kant van de knie en deze kunnen erger worden en uitstraling naar het onderbeen veroorzaken.

 

Knie artrose, instabiliteit en kniebandletsel

Slijtage in de knie is één van de meest voorkomende vormen van artrose. Het kraakbeen wordt aangetast, waardoor de botten niet meer soepel en zonder pijn over elkaar schuiven. Dit kan geleidelijk vanaf een bepaalde leeftijd ontstaan, maar ook door een fractuur, knieband schade of een scheur in de meniscus. Het tapen van de knie zorgt voor meer stabiliteit en het dempen van de pijn in de knie.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen