Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
voor welke enkelblessures is een enkelbrace nuttig

Voor welke enkelblessures is een enkelbrace nuttig?

Enkelblessures komen vaak voor en dan vooral bij sporters. Enkelverstuikingen zijn de meest voorkomende vorm van enkelblessure, maar ook andere blessures, zoals ligamentschade, fracturen en slijtage, komen vaak voor. Een enkelbrace kan nuttig zijn bij een aantal verschillende enkelblessures. Wij geven u hieronder meer informatie over het gebruik van een enkelbrace bij verschillende blessures.

 

Bij welke enkelblessures is het dragen van een enkelbrace nuttig?

Het dragen van een enkelbrace is nuttig bij de volgende blessures:

  • Enkelverstuiking: een enkelverstuiking is een beschadiging van de ligamenten die de enkel ondersteunen. Ligamenten zijn sterke banden die botten aan elkaar verbinden. Een enkelverstuiking kan optreden als de enkel plotseling wordt gedraaid of verdraaid.
  • Ligamentschade: ligamentschade is een ernstigere vorm van enkelblessure waarbij de ligamenten zijn gescheurd of afgescheurd. Ligamentschade kan optreden als gevolg van een ernstige enkelverstuiking of een direct trauma aan de enkel.
  • Fractuur: een fractuur is een breuk in een bot. Enkelfracturen kunnen optreden als gevolg van een val of een direct trauma aan de enkel.
  • Slijtage: slijtage van de enkelgewrichten kan optreden als gevolg van ouderdom, overbelasting of een eerdere blessure. Slijtage kan leiden tot pijn, zwelling en stijfheid in de enkel.

enkelbrace bij enkelblessure

 

Hoe werkt een enkelbrace?

Enkelbraces zijn er in verschillende soorten en maten. De meeste enkelbraces werken door de enkel te ondersteunen en te stabiliseren. Dit kan worden gedaan met behulp van bandages en banden. Ook zijn er enkelbraces met baleinen. Die zorgen voor een goede ondersteuning en verkleinen de kans op nieuwe blessures.

 

Wanneer moet je een enkelbrace dragen?

Draag de enkelbrace alleen wanneer je een blessure hebt. Dit zal helpen om de enkel te ondersteunen en te beschermen tijdens het genezingsproces. Enkelbraces kunnen ook handig zijn om te dragen tijdens het sporten of andere activiteiten waarbij de enkel wordt belast. Dit kan helpen om de kans op een nieuwe blessure te verkleinen.

 

Hoe kies je de juiste enkelbrace?

Er zijn veel verschillende enkelbraces op de markt. Het is belangrijk om een brace te kiezen die past bij jouw individuele behoeften. Bij het kiezen van een enkelbrace moet je rekening houden met de volgende factoren:

  • De ernst van de blessure
  • Het type activiteit dat je gaat doen
  • Jouw persoonlijke voorkeuren

enkelbrace dragen bij enkelblessure

 

Tips voor het dragen van een enkelbrace

Wij geven u aansluitend nog een aantal tips voor het dragen van een brace en het onderhoud ervan.

  • Zorg ervoor dat de brace goed past en comfortabel zit. Een te wijde brace biedt u niet de nodige ondersteuning en wanneer de brace te strak zit dan is dit zeer oncomfortabel.
  • Pas de brace regelmatig aan, omdat de enkel kan zwellen.
  • Was de brace regelmatig met de hand. De brace zal hierdoor veel langer fris blijven en gaat hierdoor langer mee.

Enkelbrace kopen?

Wanneer u nog vragen of opmerkingen heeft over de enkelbrace of over het gebruik ervan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze zeer deskundige klantenservice zit voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u weer verder op weg te helpen. Ze zijn bereikbaar via telefoon, live-chat en e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen