Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4546 reviews
veelgestelde vragen over een kniebrace

Veelgestelde vragen over een kniebrace

Het dragen van een kniebrace lijkt misschien simpel, maar er kunnen een aantal vragen ontstaan over het gebruik ervan. Wij sommen hieronder een aantal van deze vragen voor u op. Lees hieronder snel verder voor de antwoorden.

 

Draag je een kniebrace over of onder je broek?

Draag de kniebrace direct op de huid en dus niet over een broek. Een geavanceerde kniebrace is gemaakt van zacht materiaal. Hierdoor zit de brace niet alleen prettig, maar ontstaat er ook geen irritatie. In zeer zeldzame gevallen ontstaat wel eens huidirritatie. Wanneer dit het geval is dan kunt u het beste contact opnemen met een specialist. Als het mogelijk is dan is het raadzaam om iets tussen de brace en uw huid te dragen. Bent u allergisch voor een van de stoffen die in de brace zitten, dan kunt u het beste kiezen voor een brace die gemaakt is van ander materiaal.                   

 

veelgestelde vragen over een kniebrace

 

Wordt de aanschaf van een kniebrace vergoed door de zorgverzekering?

Een kniebrace wordt in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekering. Maar dit verschilt heel erg per verzekering en polis. Raadpleeg altijd uw zorgverzekeraar voordat u een kniebrace aanschaft. Zo bent u ervan verzekerd dat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Kan ik een kniebrace s ook ‘s nachts dragen?

Hoe lang een kniebrace gedragen moet worden is geheel afhankelijk van welke knieblessure u heeft en in welke mate. Een kniebrace biedt u ondersteuning en stabiliteit. Het is aan te raden om een brace overdag te dragen. Wanneer het noodzakelijk is voor de behandeling om een brace in de avond of ‘s nachts te dragen, dan is dat geen probleem. Let er wel op dat u de brace iets losser maakt, zodat de bloedvaten niet afgekneld worden. Twijfelt u? Neem dan altijd contact op met uw behandelend arts of specialist.

 

veelgestelde vragen over een kniebrace dragen

 

Is het erg als een kniebrace te strak zit?

Het bepalen van de juiste maat kniebrace is vaak nog lastiger dan u waarschijnlijk denkt. Toch is het zeer belangrijk om de juiste maat te kiezen. Wanneer u een brace aanschaft in de verkeerde maat en hij zit te strak dan kan de brace gaan knellen en zorgen voor een verslechterde doorbloeding. Zit de brace te los dan biedt hij niet de juiste ondersteuning. Beiden zijn uiteraard niet prettig. Het is daarom heel belangrijk dat u altijd de juiste maat kiest. Vindt u dit lastig of twijfelt u, neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Welke kniebrace heb ik nodig?

Welke brace u moet kiezen hangt volledig af van uw blessure, klacht, wensen of voor welke sport u de brace wilt gebruiken. Er zijn ontzettend veel soorten kniebraces op de markt, elk met hun eigen kenmerken en bijzonderheden. Twijfelt u welke brace het meest geschikt is voor u? Neem dan contact op met uw behandelend arts of specialist. Ook kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen