Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
veelgestelde vragen over een elleboogbrace

Veelgestelde vragen over een elleboogbrace

Een elleboogbrace is een hulpmiddel dat de elleboog ondersteunt en beschermt. Hij kan worden gebruikt bij verschillende soorten elleboogblessures, zoals een tenniselleboog, golferselleboog, elleboogfractuur of elleboogluxatie. Ook kan een brace worden gebruikt om de elleboog te stabiliseren na een operatie. Wij geven je graag meer informatie over de elleboogbrace en het gebruik ervan. Lees hieronder snel verder.

 

Bij welke elleboogblessures kan een elleboogbrace helpen?

Elleboogbraces kunnen worden gebruikt bij verschillende soorten elleboogblessures en klachten. Wij sommen er hieronder een aantal voor u op.

  • Tenniselleboog: een tenniselleboog is een ontsteking of irritatie van de pees die de spieren aan de voorkant van de onderarm aan de elleboog hecht. Een elleboogbrace kan worden gebruikt om de elleboog te ondersteunen en de pees te ontlasten.
  • Golferselleboog: een golferselleboog is een ontsteking aan de pezen van de buigspieren van de pols vasthechten aan het bot van de bovenarm. Een golferselleboog wordt ook wel een    golfarm genoemd. Een elleboogbrace kan worden gebruikt om de elleboog te ondersteunen en de pees te ontlasten.
  • Elleboogfractuur: een elleboogfractuur is een breuk van het bot in de elleboog. Een elleboogbrace kan worden gebruikt om de elleboog te stabiliseren en de pijn te verminderen.
  • Elleboogluxatie: een elleboogluxatie is een ontwrichting van de elleboog. Uw elleboog is hierbij uit de kom gegaan. Een elleboogbrace kan worden gebruikt om de elleboog te stabiliseren en de pijn te verminderen.

Kan ik een elleboogbrace de hele dag dragen?

Over het algemeen wordt geadviseerd om een elleboogbrace te dragen wanneer de elleboog belast wordt. Dit kan zijn tijdens het sporten, werken of andere activiteiten. Als je de brace de hele dag draagt, is het belangrijk om hem af en toe af te doen om de huid te laten ademen.

 

veelgestelde vragen elleboogbrace

 

Zijn er bijwerkingen die ik kan ervaren tijdens het dragen?

Echte bijwerkingen zijn er niet, maar de brace kan wel een oncomfortabel gevoel geven wanneer hij te strak zit of niet goed past. Ook kan er irritatie van de huid ontstaan.

 

Zijn er specifieke bewegingen die ik moet vermijden als ik een elleboogbrace draag?

Als je een elleboogbrace draagt, is het belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen. Sommige braces zijn ontworpen om bepaalde bewegingen te beperken. Als je niet zeker weet welke bewegingen je moet vermijden, raadpleeg dan een medische professional.

 

Wat zijn tekenen dat een elleboogbrace niet effectief is?

Als je een elleboogbrace draagt en je er geen verbetering in je elleboogblessure opmerkt, kan dit een teken zijn dat de brace niet effectief is of dat je hem wellicht niet op de juiste manier gebruikt. Het is dan raadzaam om een afspraak te maken met een arts of fysiotherapeut om hier even naar te laten kijken of andere behandelingsopties te bespreken.

 

Hoelang duurt het voordat ik verbetering in mijn elleboogblessure opmerk bij het gebruik van een elleboogbrace?

De duur van het herstel van een elleboogblessure hangt af van de ernst van de blessure. In de meeste gevallen zal je binnen een paar weken verbetering opmerken bij het gebruik van een elleboogbrace. Wanneer dit niet het geval is, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of specialist.

 

alle informatie over elleboogbrace

 

Helpt een elleboogbrace bij het verminderen van pijn?

Ja, elleboogbraces kunnen helpen bij het verminderen van pijn. De brace kan de elleboog ondersteunen en stabiliseren, waardoor de pijn en irritatie verminderd kunnen worden.

 

Heeft elleboogbrace invloed op bewegingsvrijheid van de elleboog?

In sommige gevallen kan een elleboogbrace de bewegingsvrijheid van de elleboog beperken. Dit is afhankelijk van het type brace dat je gebruikt. Wanneer u hier vragen over heeft, neem dan contact op met uw behandelend arts.

 

Moet ik een elleboogbrace dragen tijdens het slapen of kan ik hem beter ’s nachts af doen?

Een brace draag je om pijn te verlichten en het gewricht te ondersteunen. Je draagt hem dus vooral op de momenten dat je het gewricht veel gebruikt, zoals bij het sporten of tijdens het werk. Op de momenten dat je het gewricht niet gebruikt, zoals tijdens het slapen of tv kijken, hoef je de brace niet te dragen. Het is zelfs niet verstandig om een brace 24 uur per dag te dragen, omdat dit de spieren kan verzwakken.

 

Elleboogbrace kopen?

Elleboogbraces kunnen een effectief hulpmiddel zijn bij het behandelen van elleboogblessures. Het is belangrijk om een brace te kiezen die geschikt is voor de specifieke blessure en om de instructies van de fabrikant op te volgen. Wij adviseren u graag over de verschillende soorten elleboogbraces en over het gebruik ervan. Onze klantenservice kan al uw vragen beantwoorden en zijn bereikbaar via telefoon, live-chat en e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen