Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4546 reviews
tips tegen rugpijn

Tips tegen rugpijn

Rugpijn is een veel voorkomende klacht. Dit kan plotseling optreden. We spreken dan van acute rugpijn. Meestal verdwijnen de klachten binnen een paar dagen weer. Als ze langer dan 3 maanden aanhouden, dan is er sprake van chronische rugpijn. In deze blog geven wij je een aantal tips tegen rugpijn. Lees gerust verder.

 

tips voor rugpijn

 

Wat kun je doen tegen rugpijn?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen tegen rugpijn. Wij geven je een aantal tips:

 

Verander regelmatig van houding

Het is belangrijk om elke 20 minuten even van houding te veranderen, zeker bij zittend werk. Probeer ook regelmatig even te staan en te lopen. Stijve spieren kunnen rugpijn veroorzaken of verergeren.

 

Voldoende beweging

Blijf bij rugpijn niet meer dan een of twee dagen in bed of op de bank liggen. Probeer bij rugpijn de dagelijkse bezigheden en je werk te hervatten zodra het kan. Een wandeling in de buitenlucht kan ook helpen. Door te bewegen, worden de rugspieren versterkt. Let hierbij op dat je niet te zware inspanning doet.

 

Focus op ergonomie

Het is belangrijk dat je bij het staan, zitten en slapen een goede houding aanneemt. Ergonomie kan rugklachten verminderen en zelfs voorkomen.

 

rugpijn tips

 

Nachtrust

Rugpijn zorgt er meestal voor dat je lastig kunt slapen. Slecht slapen zorgt ervoor dat deze pijn nog erger aanvoelt. Een verkeerde slaaphouding kan leiden tot rugpijn. Probeer daarom in een goede houding te liggen, bijvoorbeeld op je rug. Een goed ondersteunend bed en een hoofdkussen voor je nek kunnen goed helpen.

 

Warmte

Warmte zorgt voor ontspannen spieren. Je kunt een warm bad nemen om de rugpijn te verzachten. Ook kun je een warmtekussen leggen op de plek waar je pijn voelt. Doe dit een aantal keren per dag om de spieren te ontspannen.

 

Vermijd stress

Stress kan ervoor zorgen dat rugpijn versterkt wordt. Bovendien kan stress rugpijn veroorzaken. Probeer daarom op tijd je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Pieker niet te veel over de rugpijn en wees geduldig. Je kunt het beste de dag eindigen met een rustgevende activiteit.

 

 

Bezoek een therapeut

Een therapeut zoals een chiropractor of fysiotherapeut kan je rug losmaken. Daarnaast kan hij of zij oefeningen aanleren om de rug te versterken en tonen hoe je een goede houding aan kunt nemen tijdens het zitten, staan en bewegen.

 

Draag een rugbrace

Tot slot kan het dragen van een rugbrace ondersteuning bieden. Ook zorgt een rugbrace ervoor dat je houding zal verbeteren. Uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat je minder rugpijn ervaart. Wij adviseren echter om de brace niet meer te dragen op het moment dat de rugklachten afnemen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen