Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
de hersteltijd van een tenniselleboog

De hersteltijd van een tennisselleboog

Een tenniselleboog of ook wel een tennisarm, is een vervelende blessure die een lange tijd aan kan houden. Als u er niet op de juiste manier mee omgaat, duurt het meestal nog langer voordat uw blessure geneest. In deze blog vertellen wij u meer over de hersteltijd van een tenniselleboog. Lees gerust verder.

 

tenniselleboog hersteltijd

 

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog is een veel voorkomende blessure. Er zijn pijnklachten aan de buitenzijde van de ellebogen. Soms straalt deze pijn uit naar de onderarm en de pols. De klachten treden op wanneer je de strekspieren van de pols en hand aanspant. De pijn wordt veroorzaakt door een ontsteking van de peesaanhechting van de pezen die ervoor zorgen dat u de hand en pols naar boven kunt bewegen.

 

Een tennisarm kan op verschillende manieren ontstaan. In de meeste gevallen ontstaat bij tennis, maar het kan ook tijdens padel ontstaan.

 

Symptomen van een tennisarm

Er zijn verschillende klachten die je kunt ervaren bij een tennisarm. De meest voorkomende symptomen zijn:

  • Pijn aan de buitenzijde van de elleboog
  • Uitstralende pijn naar de onderarm, pols en hand
  • Krachtverlies, vooral bij een gestrekte elleboog
  • Soms een gezwollen onderarm
  • Soms pijn bij het rekken van de pols

hersteltijd tenniselleboog

 

De hersteltijd

De hersteltijd van een tenniselleboog is verschillend per persoon. In de meeste gevallen geneest het vanzelf in de loop van enkele maanden. Het is hierbij belangrijk om overmatige of verkeerde belasting van de elleboog te voorkomen. Dit kan de hersteltijd namelijk langer maken. De hersteltijd neemt in totaal gemiddeld 12 tot 24 maanden in beslag.

 

Om de hersteltijd te versnellen adviseren wij om gerichte oefeningen te doen. Deze oefeningen versterken de spierkracht en bevorderen de peesopbouw. Dit is belangrijk voor de genezing

 

Hulpmiddelen bij een tenniselleboog

Het dragen van een tenniselleboogbrace kan de klachten verminderen. Deze brace zorgt voor compressie en gerichte druk op het juiste punt. Hierdoor wordt de pijn minder en kun je dagelijkse bezigheden hervatten.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen