Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4549 reviews
sporten met gekneusde ribben

Sporten met gekneusde ribben

Een gekneusde rib kan flink pijn doen, maar is meestal niet ernstig. Dit komt meestal door een val of (sport)ongelukje. Een gekneusde rib is na 5 tot 10 weken meestal weer genezen. Maar kan je nog sporten met gekneusde ribben? En helpt dat om sneller te genezen? In deze blog gaan wij hier dieper op in. Lees gerust verder.

 

Wat is een gekneusde rib?

Bij een gekneusde rib is het weefsel rond de rib(ben), de spieren en het vetweefsel beschadigd. Deze blessure wordt meestal veroorzaakt door een harde klap, stoot of een val op de ribbenkast. Ook een verkeerde beweging bij het sporten of zelfs hard hoesten kan een gekneusde rib veroorzaken.

 

Bij een gekneusde rib is er vooral sprake van pijn aan de voorkant, zijkant of achterkant van de borstkas. Deze pijn kun je constant voelen of alleen als je ademhaalt of hoest. Vaak wordt de pijn erger als je bukt, met je romp draait of je armen beweegt.

 

kan ik sporten met gekneusde ribben

 

Mag je sporten met een gekneusde rib?

Vaak zal het behoorlijk pijnlijk zijn om te bewegen als je gekneusde ribben hebt. Toch raden wij het af om doodstil te gaan zitten. Lichte beweging stimuleert de bloedtoevoer naar je ribbenkast. Hierdoor geneest het weefsel rond de rib sneller. Lichte sporten zoals wandelen, fietsen en zwemmen kunnen daarom bijdragen aan een sneller herstel van een gekneusde rib.

 

Er zijn ook andere sporten die je kunt uitoefenen waarbij je de beschadigde spieren rond je ribben kunt ontzien. Denk aan sporten waarbij je vooral je beenspieren gebruikt. Het intensief bewegen van je schouders en armen zal vaak pijnlijk zijn. Vermijd daarnaast ook sporten waarbij je veel met je romp beweegt. Zodra de pijn minder wordt, kun je langzamerhand weer beginnen met intensiever sporten. Luister hierbij echter goed naar je lichaam.

 

sporten met gekneusde rib

 

Tips bij sporten met gekneusde ribben

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen, zodat je toch kunt sporten met gekneusde ribben. Zo is het belangrijk om vitamine C te slikken. Vitamine C zorgt ervoor dat je lichaam sneller nieuwe spiervezels aanmaakt om de gewonde spieren te herstellen.

 

Daarnaast adviseren wij je om een ribbrace te dragen. Deze biedt ondersteuning en vermindert de klachten. Zo kun je toch nog sporten met minder pijn. Tot slot is het belangrijk om voorzichtig te doen en geen contactsporten uit te oefenen. Zo voorkom je dat de klachten erger worden.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen