Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4592 reviews
schouder tapen een effectieve behandeling

Schouder tapen: een effectieve behandeling

De schouder is een complex gewricht dat veel bewegingsvrijheid biedt. Dit maakt het echter ook kwetsbaar voor blessures. Schouderklachten komen dan ook veel voor, zowel bij sporters als bij mensen die geen sport beoefenen. Het tapen van de schouder is een uitstekende manier om de schouder te ondersteunen en pijn te verlichten.

 

Welke schouderklachten zijn er?

Er zijn verschillende soorten schouderklachten, die baat hebben bij intapen. Wij sommen er hieronder de meest voorkomende op: zoals:

  • Impingementsyndroom: dit is een aandoening waarbij de pees, slijmbeurs of spier ergens in de schouder bekneld raakt, wat pijnklachten veroorzaakt.
  • Schouderluxatie: dit is een ontwrichting van de schouder.
  • Schouderartrose: dit is een slijtage van het kraakbeen in het schoudergewricht.
  • Peesaandoeningen: De pees is een verbinding tussen het bot en de spier. Hier kunnen aandoeningen ontstaan zoals een ontsteking, ruptuur of degeneratie.
  • Slijmbeursontsteking: Een slijmbeurs functioneert als schokdemper in een gewricht en bevindt zich tussen spieren het bot. De slijmbeurs zorgt ervoor dat er minder wrijving is tussen verschillende weefsels. Een slijmbeursontsteking ontstaat vaak door overbelasting.

Schouderklachten kunnen pijn, stijfheid en verminderde beweeglijkheid veroorzaken. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een operatie te ondergaan.

 

schouder tapen bij schouderklachten

 

Schouder tapen

Schouder tapen is een niet-invasieve behandeling die kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid bij schouderklachten. Kinesiotape is de meest gebruikte tapesoort voor schouderklachten. Kinesiotape is een elastische tape die de bloedcirculatie en lymfecirculatie stimuleert. Dit helpt om de pijn te verminderen en de spieren te ontspannen.

 

Hoe werkt het intapen van je schouder?

Schouder tapen werkt op twee manieren:

  • De tape stimuleert de bloedcirculatie en lymfecirculatie. Dit helpt om afvalstoffen af te voeren en voedingsstoffen aan te voeren. Dit kan leiden tot een vermindering van pijn en ontsteking.
  • De tape zorgt voor een liftend effect op de spieren. Dit helpt om de spieren te ontspannen en de gewrichtsmobiliteit te verbeteren.

schouder tapen

 

Hoe wordt schouder tape aangebracht?

Schouder tapen kan door een fysiotherapeut of een andere specialist worden aangebracht. Het is ook mogelijk om tape zelf aan te brengen. Hieronder volgen een paar tips:

  • Gebruik de juiste tapesoort. Kinesiotape is de meest geschikte tapesoort voor schouderklachten.
  • Meet de juiste tapelengte. De tape moet lang genoeg zijn om het gewricht volledig te omvatten.
  • Breng de tape aan in de juiste richting. De tape moet in de richting van de beweging van het gewricht worden aangebracht.
  • Breng de tape aan met de juiste rek. De tape moet met een lichte rek worden aangebracht.

Wanneer kun je je schouder beter niet tapen?

In een aantal gevallen is het verstandig om geen tape te gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer u open wonden of infecties heeft. Of een aandoening waarbij uw bloedcirculatie of lymfecirculatie verstoord is. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of specialist.

 

Meer informatie nodig?

Schouder tapen is een effectieve behandeling voor schouderklachten. Het kan helpen om de pijn te verminderen, de stijfheid te verminderen en de gewrichtsmobiliteit te verbeteren. Schouder tapen kan door een fysiotherapeut of een andere zorgverlener worden aangebracht. Het is ook mogelijk om schouder tapen zelf aan te brengen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen