Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4677 reviews
pijn in pols en duim

Pijn in pols en duim

Pijn in de pols en duim is een veel voorkomende klacht onder Nederlanders. Dit is best logisch, omdat de hand en pols uit vele gewrichten bestaan. In deze blog bespreken wij de meest voorkomende oorzaken, de behandeling en de preventie van pijn in de pols en duim.

 

De meest voorkomende oorzaken van pols- en duimklachten

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot pijn in de pols en duim. We sommen de meest voorkomende klachten op:

  • Artrose: beschadiging van het kraakbeen
  • Carpaal tunnel syndroom: pijnscheuten en tintelingen in de vingers
  • Reumatoïde artritis: een chronische ontsteking in het gewricht doordat het afweersysteem van het lichaam niet goed functioneert.
  • Syndroom van de Quervain: de strekpezen zijn geïrriteerd.
  • Ontsteking van de pees (tendinitis): stijfheid en pijn in de gewrichten.

pijn in pols en duim

 

Wat kun je doen om de pijn in de pols en duim te verminderen?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de pijn in de pols en duim te verminderen. Allereerst adviseren wij om genoeg rust te houden met je hand. Het is echter wel belangrijk dat je hand regelmatig in beweging blijft. Hier moet dus een balans in worden gevonden. Daarnaast is het handig om een specialist te laten kijken naar je klachten. Handtherapeuten kunnen een goed advies geven over hoe je de pols en duim het beste kunt ontzien. Verder adviseren wij om een brace te dragen. Zo zijn er duimbraces en polsbraces beschikbaar.  Deze braces geven de gewrichten in de pols en duim ondersteuning. Hierdoor worden de pijnklachten vermindert en kun je dagelijkse werkzaamheden hervatten.

 

Hoe kun je pijnklachten voorkomen?

Vooral als je al eens klachten hebt gehad in de pols en duim, dan wil je dit voorkomen in de toekomst. Om pijn in de pols en duim te voorkomen, kun je het volgende doen:

  • Oefeningen: regelmatige strekoefeningen helpen om de spieren van de handen en polsen soepel te houden.
  • Ergonomische werkplek: zorg voor een goede houding en ondersteuning voor de handen en polsen.
  • Neem pauzes: als je een activiteit doet die veel herhaling van handbewegingen vereist, neem dan regelmatige pauzes om de hand en pols rust te geven.


Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen