Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4549 reviews
pijn in achillespees tijdens wandelen

Pijn in achillespees tijdens wandelen

Pijn in de achillespees tijdens het wandelen is een veel voorkomende klacht. Dit kunnen beginnende klachten zijn, of misschien heb je er al langer last van. In deze blog geven wij je meer informatie over de oorzaken en mogelijke oplossingen van pijn in de achillespees tijdens of na het wandelen. Lees gerust verder.

 

Waar zit je achillespees?

De achillespees zit aan de achterkant van de voet, enkele centimeters boven de hiel en een stuk onder de kuiten. De achillespees verbindt de kuitspier met de hiel. Deze pees is de grootste en sterkste pees in ons lichaam. Deze zorgt ervoor dat je voet zich met kracht af kan zetten wanneer je bijvoorbeeld wandelt, hardloopt of springt.

 

achillespees pijn wandelen

 

De oorzaken van pijn in achillespees tijdens het wandelen

Pijn in de achillespees ontstaat vrijwel altijd door overbelasting. Hierdoor beschadigt het peesweefsel en hierdoor gaat het ontsteken. Dit zorgt voor pijn. Een ontsteking aan de achillespees ontstaat niet opeens, maar het ontwikkelt zich heel geleidelijk. Als je er niet snel bij bent, dan zal de pijn niet alleen voelbaar zijn na het wandelen, maar ook tijdens het wandelen of zelfs de hele dag. Een achillespeesblessure wordt dus alleen maar erger als je er niet op tijd iets aan doet.

 

De mogelijke oorzaken van pijn in de achillespees tijdens het wandelen zijn:

  • Te hard, te ver of te vaak gelopen
  • Verkeerde ondergrond of schoeisel
  • Overgewicht
  • Overpronatie

De symptomen

Er treden verschillende klachten op bij de ontwikkeling van een overbelaste achillespees. Let daarom op de volgende symptomen:

  • Pijn in de achillespees
  • Er kan zwelling optreden
  • Soms treedt er ochtendstijfheid op
  • De achillespees kan rood en gezwollen zijn
  • Pijn of stijfheid tijdens de warming-up of op het begin van de activiteit

pijn achillespees tijdens wandelen

 

Wat kun je doen tegen pijn in de achillespees tijdens of na het wandelen?

Het is belangrijk om eerst vast te stellen wat de mogelijke oorzaak is van de pijn. Indien er sprake is van overbelasting, dan is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Daarnaast is een goede waming-up en cooling down van groot belang. Zo laat je je lichaam wennen voordat je gaat wandelen en laat je het weer afkoelen als je klaar bent.

 

Goede wandelschoenen zijn ook heel belangrijk. Schoenen moeten bij je voeten passen en de juiste ondersteuning bieden. Daarnaast kun je ook compressiekousen dragen. Deze helpen het weefsel van je pezen samen te drukken. Hierdoor zijn er minder trillingen wat zorgt voor minder pijn. Verder kunnen inlegzolen ervoor zorgen dat je voeten worden ontlast, gecorrigeerd of ondersteund. Hierdoor wordt de belasting op de achillespees vermindert.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen