Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
3768 reviews
nekklachten en nekpijn

Nekklachten en nekpijn

Hieronder vindt u een overzicht van nekklachten, gevallen van nekpijn en de bijbehorende oplossingen om nekklachten het beste te voorkomen en te verhelpen. Of het nu hoofdpijn vanuit de nek, een stijve nek of aanhoudende pijn in de nek is, Podobrace heeft altijd dé oplossing bij aanhoudende nekklachten!

 

Wat zijn nekklachten? 

Nekklachten kunnen als heel vervelend worden ervaren en kunnen uw dagelijkse activiteiten beperken. Nekpijn kan daarnaast zorgen voor hoofdpijn en rugpijn. Nekklachten kent veel verschillende symptomen. Denk bijvoorbeeld aan stekende pijn in de nek, duizeligheid, een beurs gevoel of een stijve nek. De soort symptomen hangen af van de oorzaak van de nekpijn. Er zijn een aantal factoren die nekklachten kunnen veroorzaken.

 

Oorzaken nekklachten 

Er zijn aan aantal factoren die nekklachten kunnen veroorzaken. De meest voorkomende nekklachten zijn voor u op een rijtje gezet.

 

Whiplash door ongeluk 

Bij een whiplash loopt u nekletsel op door een plotselinge beweging van de nek. Dit gebeurt vaak tijdens een (auto)ongeluk. Hierbij rekken de banden en spieren in uw nek uit. Een whiplash zorgt voor nek- en hoofdpijn. Verder kunt u duizelig of vermoeid zijn. Om de nekklachten te verhelpen, biedt Podobrace de geschikte nekkragen voor elke klacht.

 

Nekpijn na slapen 

Nekklachten als gevolg van houdingproblematiek ontstaan sluimerend en worden gaandeweg erger. Oorzaken liggen vaak in de beroepssfeer waar een verkeerde zithouding of hofhouding er snel in sluipt, maar ook in het dagelijks leven kan iemand zich snel een verkeerde houding aanmeten. Daarnaast zijn een belastende slaaphouding of een slecht kussen bekende veroorzakers van nekklachten. Daarom beschikt Podobrace over de allerbeste orthopedische kussens. De kussens zijn door de jaren heen uitvoerig door onze cliënten en in onze praktijken getest. En met meer dan 35 jaar ervaring kunnen wij de optimale kwaliteit en werking van al onze kussens garanderen.

 

Artrose in de nek 

Bij artrose in de nek slijt het kraakbeen tussen de wervels. Dit veroorzaakt een vervelende pijn in de nek, die uw dagelijkse activiteiten beperkt. Artrose kan erfelijk zijn, maar kan ook ontstaan door overbelasting van de rug en nek. Hoe ouder u wordt, hoe meer last u zult krijgen van de slijtage. Hierdoor krijgt u klachten zoals stijfheid en uitstraling naar de armen en schouders. Bij artrose in de nek is het raadzaam om een nekbrace te dragen. Deze biedt de juiste ondersteuning voor de nek.

 

Zere nek door koude wind 

Een koude wind door bijvoorbeeld de airco, kan vervelende nekklachten veroorzaken. Als u voor een langere tijd stil zit met de koude wind op uw nekspieren, spannen de spieren zich samen om de bloedvaten te vernauwen. Op deze manier vermindert het warmteverlies, zodat de organen op de juiste temperatuur blijven. Wanneer er spanning op de spieren staat, kunt u last krijgen van een stijve en dus pijnlijke nek. Om deze nekklachten te voorkomen is het raadzaam om plekken met koude tocht te vermijden en warme kleding te dragen.

 

Nekhernia

Bij een nekhernia zitten de zenuwen in de nek klem. In de nek bevinden zich tussenwervelschijven. Wanneer deze gaan uitpuilen, spreekt men van een nekhernia. Deze uitpuiling drukt op de zenuwen, waardoor u een vervelende pijn ervaart. De pijn van een nekhernia straalt meestal uit naar de arm. Hierbij is tot aan de hand een scherpe, snijdende pijn te voelen. Andere symptomen zijn pijn in uw nek, tintelingen in uw arm en minder kracht in uw schouder en arm. Om erachter te komen of u een nekhernia heeft, is een bezoek aan de huisarts nodig. De huisarts stelt dan vast of er een operatie nodig is of niet. Voor het herstel van de nekhernia biedt Podobrace verschillende nekbraces. Deze zullen uw nek ondersteunen na een operatie, maar ook wanneer er niet wordt gekozen voor een operatie, bieden onze nekbraces de juiste ondersteuning.

 

Stress of spanning 

Nekklachten kunnen ook mentale oorzaken hebben. Zo kan bijvoorbeeld stress een veelvoorkomende oorzaak zijn van nekklachten. Bij stress komt er namelijk spanning te staan op alle spieren in uw lijf. De klachten komen meestal naar boven op de zwakste plekken van het lichaam. Bij de meeste mensen is dit de nek. De nekklachten zijn te behandelen door een fysiotherapeut, maar ook door zelf oefeningen voor de nek te doen. Verder bieden de nekbraces van Podobrace de juiste ondersteuning voor nekklachten.  

 

Wat te doen tegen nekpijn? 

Bij middelzware tot zware nekklachten zoals een whiplash, hernia, nekslijtage, reumatische gewrichtsklachten, discopathie en torticollis is het van belang dat de nek optimale steun en bescherming krijgt, zodat de nekspieren en nekwervels de rust krijgen die zij nodig hebben. Bij Podobrace hebben wij dan ook lang gezocht naar de juiste nekbraces die over de beste eigenschappen beschikken. En na lang zoeken en testen bij verschillende leveranciers in binnen- en buitenland, hebben wij uiteindelijk deze nekbraces geselecteerd. De nekbraces die wij aanbieden worden dan ook door vele vooraanstaande specialisten en doktoren gezien als de beste in hun soort. Dus wacht niet langer en ervaar het verschil bij Podobrace.nl.

 

Uiteraard is het bij blijvende nekklachten belangrijk de huisarts te raadplegen, maar het is ook goed te weten dat wij bij Podobrace ook o.a. beschikken over Podoposturaal therapeuten die erin zijn gespecialiseerd om nekklachten te behandelen. In onze podoposturale praktijk in Volendam weten wij met onze achtergrond in verschillende medische disciplines (d.m.v. o.a. metingen en een screening van het hele bewegingsapparaat) patiënten in veel gevallen van hun nekklachten af te helpen. Wij hebben voor u dan ook alleen de beste nekbraces en producten voor nekklachten uitgekozen, zodat u zo snel mogelijk van uw pijn af bent.Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen