Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4534 reviews
mondkapjesplicht in oostenrijk

Mondkapjesplicht in Oostenrijk

Elk land heeft zijn eigen manier om met het coronavirus om te gaan. In het ene land geldt een mondkapjesplicht, in het andere land geldt dit alleen als je met het openbaar vervoer reist, en in weer een ander land hoef je helemaal geen mondmasker te dragen. Omdat het wintersportseizoen voor de deur staat gaan we in deze blog ons verdiepen in de Oostenrijkse mondmaskerplicht voor de winter van 2021/2022.

 

Extra coronamaatregelen voor wintersporters

Onlangs voerde Oostenrijk een aantal extra coronamaatregelen in voor wintersporters. Zo mogen exploitanten van alle skiliften komend seizoen alleen nog mensen vervoeren die recent het coronavirus hebben gehad én dat kunnen aantonen (herstelbewijs), negatief getest zijn of gevaccineerd zijn tegen Covid-19.

 

Skiliften

In de skiliften zullen geen afstandsregels gelden. De skiliften zullen ook onder hun maximumcapaciteit mogen draaien. Om dit mogelijk te maken, voert Oostenrijk echter de verplichting in om FFP2-maskers te dragen. Deze mondmaskers moeten van medische kwaliteit zijn om gebruik te mogen maken van de skiliften. Alle FFP2 maskers van Podobrace voldoen aan deze eis!

 

Après ski bars

Op het moment van schrijven van deze blog liggen er ongeveer 200 coronapatiënten op de IC-afdeling in Oostenrijk. Wanneer dit aantal oploopt tot 300 coronapatiënten op de IC-afdeling, zullen ongevaccineerde personen geen après-ski bars meer mogen betreden. Bovendien zullen alle niet-ingeënte personen een negatieve coronatest of een herstelcertificaat moeten tonen indien het aantal coronapatiënten op de IC-afdeling minder dan 300 bedraagt.

 

Wanneer het aantal coronapatiënten op de ic-afdeling stijgt boven de 400, zullen de niet-gevaccineerden een negatieve PCR-test moeten laten zien om toegang te krijgen tot liften, restaurants en hotels. Een eenvoudige sneltest zal dan niet meer worden geaccepteerd.

 

FFP2 maskers

Wilt u zich geen zorgen maken over mondkapjesplicht in de skiliften van Oostenrijk? Ga dan snel naar de productpagina van de FFP2 maskers. Hier vindt u alleen medisch goedgekeurde maskers die u deze winter moet dragen in de skiliften van Oostenrijk! Of kijk naar onze aanbevolen producten hieronder!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen