Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4681 reviews
moet je rusten met hielspoor

Moet je rusten met hielspoor?

Moet je rust nemen als je last hebt van hielspoor? Het korte antwoord op deze vraag is: nee. Dit is niet nodig. Bij hielspoor, ook wel fasciitis plantaris genoemd, is het belangrijk om oefeningen te doen. Als je niets doet gaat de pijn niet weg. In deze blog geven wij je meer informatie. Lees gerust verder.

 

moet je rusten met hielspoor

 

Wat is hielspoor?

Onder onze voeten zit een brede pees. Deze zit tussen de hiel en de tenen. De plek waar de pees aan de onderkant van de hiel vastzit, kan pijn doen. Dit noemen we hielspoor. Deze aandoening komt vooral voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar.

 

Waarom moet ik blijven bewegen met hielspoor?

Het is belangrijk om te blijven bewegen als je hielspoor hebt. Hielspoor kan zelfs erger worden als je rust neemt. Als de pijn blijft, zet je je voeten op een andere manier neer. Ook neem je een andere houding aan. Dit kan leiden tot meer pijn of andere klachten. Denk hierbij aan een doorgezakte voet of spier- en gewrichtsklachten op andere plaatsen in je lichaam. Door te blijven bewegen en oefeningen te doen, kun je de oorzaak van hielspoor aanpakken. Het is hierbij echter belangrijk om een balans te vinden tussen rust en beweging.

 

rusten met hielspoor

 

Hielspooroefeningen

Het is dus belangrijk om de oorzaak van je hielspoor te behandelen. Dit kan met behulp van hielspooroefeningen. Meestal ligt de oorzaak in de overbelasting van de peesplaat. Door te trainen, worden de voetspieren sterker, krijg je een stabielere voetstand, een betere houding en een betere manier van lopen. Hierdoor zal de belasting op de peesplaat minder worden.

 

Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Als je start met bewegen heb je vaak het meeste pijn. Als je dan al probeert om wat oefeningen te doen en aan je houding te denken, dan zal de pijn al snel minder worden. Hoe vaker je traint, hoe minder pijn. Na verloop van tijd zal het pijngebied verkleint worden of je zult zelfs helemaal geen pijn meer hebben. Bekijk ook eens onze hielspoor hulpmiddelen. Deze kunnen ondersteuning bieden en de klachten verminderen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen