Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4549 reviews
meest gestelde vragen over het gebruik van een duimbrace

Meest gestelde vragen over het gebruik van een duimbrace

Of je nu herstelt van een blessure, preventieve maatregelen neemt of gewoon wat extra ondersteuning nodig hebt, het dragen van een duimbrace biedt altijd de juiste steun en stabiliteit. Wij zetten hieronder een aantal vragen op een rijtje waar men graag een antwoord op wil. Lees hieronder snel verder.

 

Welke bewegingen of activiteiten vermijden bij het dragen duimbrace

Er zijn een aantal activiteiten die u het beste kunt vermijden wanneer u een duimbrace draagt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verdraaien of overstrekken van de duim. Of activiteiten die de duim kunnen bezeren of verwonden of waardoor de duim overmatig belast wordt. Let ook goed op bij sporten zoals basketbal en volleybal. Dit zijn sporten waarbij u gemakkelijk uw duim kunt blesseren.

 

Kan ik een duimbrace de hele dag dragen?

Hoe lang een duimbrace gedragen moet worden is geheel afhankelijk van welke blessure u heeft en in welke mate. Een duimbrace biedt u ondersteuning en stabiliteit. Het is aan te raden om een brace overdag te dragen. Wanneer het noodzakelijk is voor de behandeling om een brace in de avond of ‘s nachts te dragen, dan is dat geen probleem. Let er wel op dat u de brace iets losser maakt, zodat de bloedvaten niet afgekneld worden.

 

veel gestelde vragen duimbrace

 

Bij welke aandoeningen of blessures kan een duimbrace helpen?

Er zijn een aantal blessures, aandoeningen en klachten aan het duimgewricht waarbij het dragen van een duimbrace verlichting van de pijn en stabiliteit kan brengen. Een duimbrace kan helpen om pijn in de duim te verlichten of een ontsteking te verminderen. Ook kan de stabiliteit van de duim ermee vergroot worden. Wij geven u hieronder een overzicht van de meest voorkomende aandoeningen waarbij het dragen van een duimbrace verlichting biedt.

 

Triggerduim

Triggerduim is een aandoening waarbij de pees van de duim vastloopt in een tunneltje in de hand. Dit kan pijn, stijfheid en een klikkend geluid bij het bewegen van de duim veroorzaken. Een duimbrace kan helpen om de pees te ontspannen en de pijn te verlichten

 

Duimbasis artrose

Dit is een aandoening waarbij het kraakbeen aan de basis van de duim slijt. Een duimbrace kan helpen om de pijn en stijfheid te verlichten.

 

Peesontsteking

Dit is een aandoening waarbij de pezen in de duim ontstoken zijn. Dit veroorzaakt pijn en stijfheid en wordt vaak veroorzaakt door het maken van dezelfde beweging. Een duimbrace kan helpen om de pijn en zwelling te verminderen.

 

Scheur of breuk

Wanneer er een breuk of scheur is ontstaan aan uw duim dan kan een duimbrace kan helpen om het gewricht te immobiliseren en te beschermen tijdens het genezingsproces. Het dragen van een brace zal de pijn verminderen, maar ook het genezingsproces versnellen.

 

Sportblessures

Tijdens het sporten kunnen er verschillende blessures of klachten ontstaan. Het dragen van een duimbrace kan helpen om de duim te beschermen en ondersteuning. U kunt een brace dragen ter voorkoming van blessures, maar ook wanneer er al een blessure is ontstaan. Een duimbrace biedt altijd de juiste ondersteuning en is bovendien ook ontzettend comfortabel.

 

Zijn er bijwerkingen aan het dragen van een duimbrace?

Er kunnen in sommige gevallen bijwerkingen optreden. Deze zijn gelukkig meestal niet heel ernstig en zullen vanzelf weer over gaan. Wij sommen hieronder de bijwerkingen voor u op.

 

Zweten

Als het warm is dan kunt u gaan zweten op de plaats waar de brace zit. Wanneer u dit heel vervelend vindt, dan kunt u kijken of u er een heel dun stukje stof onder kunt dragen om irritatie te voorkomen.

 

Verlies van kracht in uw hand, pols of vingers

Dit gebeurt vooral als u lange tijd de duimbrace draagt om uw hand zo min mogelijk te bewegen. Doordat u uw hand, pols of vingers minder of niet beweegt neemt de kracht af. Wanneer u de brace niet draagt dan komt dit vanzelf weer terug

 

Roodheid, jeuk of blaren

Dit kan ontstaan op plekken waar de huid erg droog is.

 

Stijfheid in gewrichten

Wanneer u de duimbrace een lange tijd draagt kunnen de gewrichten in uw hand en duim stijf worden. Dit gaat vanzelf weer over wanneer u de brace niet meer draagt.

 

bij welke aandoeningen duimbrace dragen

 

Kan ik een duimbrace schoonmaken?

Dat kan zeker. Om de brace zo lang mogelijk in goede conditie en lekker fris te houden, is het zelfs noodzakelijk om de duimbrace regelmatig schoont te maken. Het is raadzaam om altijd eerst de instructie op het etiket te lezen. Hier staat voor elke brace precies op hoe hij gewassen moet worden.  Gebruik in ieder geval geen bleekwater of andere agressieve wasmiddelen. Ook het gebruik van de droger is niet toegestaan. Geef de brace de tijd om te drogen door het aan de lucht te laten drogen aan een wasrek of wikkel de brace bijvoorbeeld in een handdoek.

 

Kan een duimbrace hergebruikt worden voor toekomstige blessures of aandoeningen?

Ja, een duimbrace kan in principe hergebruikt worden voor toekomstige blessures of aandoeningen. Het is echter belangrijk om de brace goed te controleren op slijtage of schade voordat u deze opnieuw gebruikt. Als de brace beschadigd is, kan deze uw duimgewricht verder beschadigen.

 

Enkele tips voor het hergebruiken van een duimbrace

Controleer de brace op schade of slijtage. Kijk of er scheuren, gaten of andere beschadigingen op zitten. Was de brace regelmatig. Dit zorgt ervoor om vuil en bacteriën tegen te gaan. Laat de brace altijd op de juiste manier drogen. Zo heeft u het langst plezier van de brace en kunt u hem langer gebruiken.

 

meest gestelde vragen duimbrace

 

Meer informatie nodig?

Wilt u meer informatie over het gebruik van een duimbrace? Of twijfelt u over hoe u hem het beste kunt gebruiken? Aarzel niet om contact op te nemen met onze zeer deskundige klantenservice. Ons team bestaat uit enthousiaste deskundigen die u graag meer vertellen over onze producten en het gebruik ervan. Meer informatie over het belang van de juiste duimondersteuning vindt u hier.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen