Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4592 reviews
mallet finger en werken

Mallet finger en werken

Een mallet-vinger kan een aanzienlijke impact hebben op uw werk, vooral als u een baan heeft waarbij u veel met uw handen moet werken. Wij geven u meer informatie over wat een mallet finger precies is, welke behandelingen er mogelijk zijn en waar u rekening mee moet houden tijdens uw werk.

 

Wat is een mallet finger?

Een mallet finger is een blessure aan de pees die de vingertop buigt. De pees raakt los van het bot aan het uiteinde van de vinger, waardoor de vingertop niet meer kan worden gebogen. Dit komt vaak door een directe klap op de top van een uitgestrekte vinger. Het is een veelvoorkomende sportblessure die het meest voor komt bij voetbal, basketbal en volleybal.

 

Waardoor wordt een mallet finger veroorzaakt?

Een mallet finger kan worden veroorzaakt door een plotselinge kracht op de vingertop, bijvoorbeeld als u een bal vangt met uw vingers of als u uw vinger stoot tegen een hard voorwerp. De blessure kan ook worden veroorzaakt door een chronische overbelasting van de vinger, zoals bij het spelen van bepaalde sporten of beroepen waarin u veel gebruik maakt van uw handen.

 

mallet finger en werken

 

Welke symptomen treden er op?

Er zijn meerdere symptomen die kunnen optreden bij een mallet finger. Wij geven u een opsomming van de meest voorkomende De symptomen van een mallet vinger zijn:

  • Pijn in de vingertop
  • Onvermogen om de vingertop te buigen
  • Zwelling in de vingertop

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

De behandeling van een mallet finger hangt af van de ernst van de blessure. In de meeste gevallen kan de vinger worden behandeld met een spalk. De spalk wordt gedragen om de vingertop in een gebogen stand te houden, waardoor de pees kan genezen.

 

Wanneer dit niet voldoende werkt, dan kan een operatie noodzakelijk zijn om de strekpees te herstellen. Tijdens de operatie wordt de vinger plaatselijk verdoofd en wordt een pennetje ingebracht dat ervoor zorgt dat het gewricht 6 weken lang niet gebogen kan worden. Na deze periode wordt het pennetje weer operatief verwijdert en wordt er gestart met fysiotherapie zodat u uw vinger weer volledig kunt gebruiken.

 

Mallet vinger en werken

Wanneer u een mallet vinger heeft, is het belangrijk om het gebruik van uw vinger te beperken om de genezing te bevorderen. Dit kan moeilijk zijn als u een baan heeft die veel gebruik maakt van uw handen. Het is echter van groot belang dat u uw vinger gedurende zes weken helemaal niet gebruikt. Kijk dus goed of het wellicht mogelijk is om uw werkplek en werkroutine aan te passen, zodat u uw vinger kunt ontzien.

 

Hieronder volgen een aantal tips voor het werken met een mallet finger:

  • Gebruik een beschermende handschoen of spalk om uw vinger te ondersteunen.
  • Neem regelmatig pauzes om uw vinger te rusten
  • Vermijd activiteiten die uw vinger kunnen belasten, zoals zwaar tillen of drukken.

Als u pijn of ongemak ervaart bij het werken, neem dan contact op met uw behandelend arts.

 

werken met mallet finger

 

Kan een mallet finger voorkomen worden?

Helemaal voorkomen kunt u het niet maar er zijn wel een aantal dingen die u kunt doen om de kans er op te verkleinen. Wij sommen ze hieronder voor u op.

  • Gebruik beschermende handschoenen bij het uitvoeren van activiteiten die uw handen kunnen belasten.
  • Vermijd het stoten van uw handen tegen harde voorwerpen.
  • Versterk en stretch uw handen regelmatig

Meer informatie nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat er na het lezen van dit artikel wellicht vragen staan over een mallet vinger. Wij raden u aan om dan contact op te nemen met onze klantenservice. Ons team bestaat uit enthousiaste professionals die u graag te woord staan om al uw vragen te beantwoorden. Ze zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen