Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4549 reviews
mag je hardlopen met kniepijn

Mag je hardlopen met kniepijn?

Heb je pijn in je knie, maar wil je toch gaan hardlopen? Waarschijnlijk vraag je je af of dit wel een goed idee is. Meestal ligt het aan de ernst van de pijn. In deze blog geven wij je graag meer informatie. Lees gerust verder.

 

mag je hardlopen met kniepijn

 

Wanneer kun je beter niet hardlopen?

Of je kunt hardlopen met kniepijn, is voornamelijk afhankelijk van de klachten die je ervaart. Wanneer je last hebt van (gevorderde) knieartrose of als jouw knie heftig reageert op hardlopen door klachten zoals een stijve knie of vocht in de knie, dan raden wij het af om hard te lopen. Je kunt dan beter een sport kiezen met minder impact op de knieën, zoals: fietsen, zwemmen of roeien. Als je gewoon goed kunt lopen en alleen een lichte pijn tijdens het hardlopen ervaart, dan zou dit geen probleem moeten zijn. Worden de klachten na het hardlopen een stuk erger? Probeer dan even rustig aan te doen en voorlopig niet hard te lopen.

 

Kan ik hardlopen met kniepijn?

Indien je last hebt van kniepijn, dan kun je toch hardlopen. Wij adviseren om hardlopen en wandelen af te wisselen en dit rustig aan steeds verder op te voeren. Zo kun je jouw knieën laten wennen aan de belasting. Door de belastbaarheid steeds verder op te voeren, worden de knieën steeds sterker. Bewegen zorgt ervoor dat het kraakbeen en de kniegewrichten in goede conditie blijven. Bovendien ga je overgewicht tegen door regelmatig hard de lopen. Hierdoor wordt de kans op overbelasting van de knieën minder.

 

hardlopen met kniepijn

 

Draag een kniebrace ter ondersteuning

Wil jij ondanks je kniepijn graag hardlopen? Dan kan een kniebrace ondersteuning bieden. Een kniebrace zorgt ervoor dat de knie beperkt wordt in het maken van bepaalde bewegingen. Dit betekent niet dat je wordt beperkt, je kunt nog steeds vrij bewegen met een kniebrace. De brace geeft alleen een bepaalde druk waardoor het kniegewricht wordt ondersteund. Hierdoor ervaar je minder pijn tijdens het hardlopen.

 



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen