Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4592 reviews
mag ik hardlopen met artrose

Mag ik hardlopen met artrose?

Wanneer er artrose bij u vastgesteld wordt, dan verandert er een hoop voor u. Samen met uw arts wordt er een behandelplan opgesteld en wordt gekeken wat er nog allemaal wel en niet mogelijk is voor u. Wij geven u hieronder meer informatie over of u kunt hardlopen met artrose.

 

Wat is artrose?

Artrose is een reumatische aandoening waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruitgaat en zachter en dunner wordt. Dit kan in alle gewrichten voorkomen, maar komt het relatief vaker voor in de duim, nek, vingers, knieën, onderrug en grote teen. Bij artrose heb je last van pijn, moeite met bewegen en stijfheid.

 

mag ik hardlopen met artrose

 

Kan ik met artrose hardlopen?

Of je met artrose in de knie kunt hardlopen, hangt af van de ernst van je aandoening. Als je lichte artrose hebt, kan hardlopen een goede manier zijn om je conditie te verbeteren en de pijn te verminderen. Als je ernstige artrose hebt, kan hardlopen te belastend zijn voor je gewrichten.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn als je met artrose gaat hardlopen. Begin met korte afstanden en bouw geleidelijk op. Luister goed naar je lichaam en stop als je pijn hebt.

 

Tips voor hardlopen met artrose

Hier zijn enkele tips om hardlopen veiliger te maken voor mensen met artrose:

  • Begin met korte afstanden en bouw geleidelijk op.
  • Hardloop op een zachte ondergrond, zoals een grasveld of een atletiekbaan.
  • Draag goede schoenen die ondersteunend zijn voor je gewrichten.
  • Wissel hardlopen af met andere vormen van lichaamsbeweging, zoals zwemmen of fietsen.
  • Doe spierversterkende oefeningen om de spieren rondom je gewrichten te versterken.

 

artrose en hardlopen

 

Wanneer is het verstandig om te stoppen met hardlopen?

Als je pijn hebt tijdens het hardlopen, is het verstandig om te stoppen. Pijn is een signaal dat je lichaam rust nodig heeft. Als de pijn niet verdwijnt na een paar dagen rust, kun je het beste een arts of fysiotherapeut raadplegen.

 

Meer informatie nodig?

Hardlopen kan een goede manier zijn om je conditie te verbeteren en de pijn te verminderen als je lichte artrose hebt. Als je ernstige artrose hebt, kan hardlopen te belastend zijn voor je gewrichten. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn als je met artrose gaat hardlopen en om te luisteren naar je lichaam. Het dragen van een kniebrace kan u de juiste ondersteuning en stabiliteit bieden. U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en helpen u graag op weg.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen