Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4681 reviews
kun je een gamestoel als bureaustoel gebruiken

Kun je een gamestoel als bureaustoel gebruiken?

De aanschaf van een gamestoel is vaak niet goedkoop. Bureaustoelen daarentegen, zijn er in verschillende en dus ook goedkopere varianten. Is een gamestoel ook als bureaustoel te gebruiken? En wat zijn nu precies de verschillen? We gaan er in deze blog dieper op in!

 

Comfort van een gamestoel

Zoals gezegd is de aanschaf van een gamestoel een grote uitgave. Maar je spendeert er dan ook wel erg veel tijd op. Comfort is daarom ontzettend belangrijk. Een gamestoel heeft een zitting waarbij de zijkanten omhoog zijn. Dit wordt ook wel een kuipstoel genoemd. Bij een ergonomische bureaustoel zijn de zijkanten meestal plat. Hierdoor wordt meer beweging gecreëerd.

 

Ook bij de leuningen zit een verschil. De rugleuning van de gamestoel kan vaak volledig naar achteren. Ideaal wanneer je aan het gamen bent! Maar voor je werk heb je deze functie niet nodig. Liggend werken is niet bevorderlijk voor je inzet en wordt over het algemeen ook niet gedaan. Ook zijn de meeste gamestoelen uitgerust met hoofd- en lendenkussens. Deze zijn afneembaar en helpen met het houden van een rechte, neutrale positie van het lichaam.

 

Uiterlijk van de stoel

En dan is er nog het uiterlijk. Gamestoelen zijn niet alleen supercomfortabel, maar ze zien er ook nog eens ontzettend cool uit. Ze zijn er in verschillende kleurcombinaties en van allerlei materialen. Voor de echte liefhebber zijn ze er ook met lampjes er in! Tja, dat hebben bureaustoelen in ieder geval niet.

 

Zijn gamestoelen als bureaustoel te gebruiken?

Maar zijn gamestoelen nu dus als bureaustoel te gebruiken? Liever niet. In ieder geval niet wanneer je heel uren op je bureaustoel moet zitten. Doordat de gamestoel een kuipje als zitting heeft, zorgt deze er voor dat de wervelkolom in een C-vormige houding komt te staan. Dit is op den duur niet prettig voor de rug en kan rugklachten veroorzaken. Dus hoewel je er ontzettend lekker in kunt zitten, is het toch verstandig om te kiezen voor een bureaustoel wanneer je uren achterelkaar werkt aan je bureau. Doordat de zitting van een bureaustoel plat is, neemt je lichaam een veel betere houding aan.

 

Heeft u nog vragen over onze gamestoelen? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze klantenservice. Zij geven u graag alle informatie die u nodig heeft.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen