Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4558 reviews
kramp in hamstring

Kramp in de hamstring

Kramp in de hamstring is relatief onschuldig, maar kan alsnog heel vervelend zijn. Kramp is eenvoudig te voorkomen en te verhelpen. In deze blog vertellen wij je meer over kramp in de hamstring en wat je hiertegen kunt doen.

 

Wat is kramp?

Kramp is een hevige pijnscheut die opeens ontstaat. Dit kan in principe in alle spieren van het lichaam optreden. Kramp ontstaat als alle vezels van een spiergroep zich plotseling tegelijkertijd samentrekken. Normaal gesproken zijn deze spiervezels nooit allemaal tegelijk actief. Als een deel van deze vezels zich samentrekt, dan nemen de overige spiervezels rust. Bij kramp raakt dit rouleringssysteem verstoord. Hierdoor trekken alle spiervezels zich tegelijkertijd samen. Dit zorgt ervoor dat de spier te lang gespannen blijft en dit leidt tot een krampende pijn. Kramp kan ontstaan tijdens het sporten, maar ook in rust.

 

kramp in de hamgstring

 

Hoe kun je kramp in de hamstring verhelpen?

Als je last hebt van kramp in de hamstring, dan kun je het volgende doen:

  1. Ga in een comfortabele positie zitten of liggen.
  2. Probeer de verkrampte spier losjes te schudden.
  3. Lukt dit niet? Probeer de spier dan voorzichtig op te rekken. Houd het been gestrekt en trek het been naar jezelf toe.
  4. Doe vervolgens wat stretchoefeningen of masseer de spier.

Wat kun je doen om kramp in de hamstring te voorkomen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om kramp te voorkomen. Zo kun je de kans op kramp verminderen door voor het sporten goed op te warmen. Ook kun je na het sporten rekken en strekken. Daarnaast is het belangrijk om genoeg water te drinken. Kramp ontstaat namelijk sneller als het vochtgehalte van je lichaam te laag is. Door regelmatig een glas water te drinken, wordt de kans op kramp in de hamstring en andere spieren kleiner.

 

Verder is het belangrijk om actief te blijven bewegen. Hierbij is het van belang dat je je lichaam geleidelijk laat wennen aan de inspanning. Door regelmatig te bewegen, worden de spieren sterker. Hierdoor zullen ze in de toekomst minder snel verkrampen. Tot slot kan het dragen van een bovenbeenbrace helpen bij het voorkomen van kramp in de hamstring. Een van de oorzaken van kramp is namelijk een verstoorde bloedcirculatie. Een bovenbeenbrace stimuleert de bloedcirculatie. Hierdoor kun je dus minder kramp ervaren.

 



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen