Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
Hoe moet ik mijn knie intapen

Hoe moet ik mijn knie intapen?

Knieklachten zijn één van de meest voorkomende blessures en worden veroorzaakt door verschillende factoren. Wanneer je na een intensieve therapie last krijgt van je knie dan kan het helpen om de knie in te tapen met kinesiotape. Het intapen van de knie werkt ontzettend goed bij het verminderen van knieklachten.

 

Veel voorkomende knieklachten

Artrose in de knie, jumpers knee en verrekte of gescheurde kniebanden zijn veelvoorkomende knieblessures. Ze komen vaak voor door intensief sporten op een harde ondergrond. Pijn aan de knie kan echter verschillende oorzaken hebben en komt niet alleen maar door slijtage of overbelasting. Een zogeheten theaterknie (lichte beschadiging aan de achterzijde van de knieschijf) ontstaat juist door langdurig stil te zitten met een gebogen knie. Dit verstoort de spierwerking en zorgt hierdoor voor verkorte spieren en krachtverlies.

 

Wat is de oorzaak van kniepijn?

Pijn in de knie kan veroorzaakt worden doordat het kraakbeen onder de knieschijf beschadigt is door overbelasting of blessures. Dit zorgt er voor dat uw pijnklachten toenemen en activiteiten zoals (hard)lopen, fietsen en traplopen pijnlijker worden. Wij leggen u hieronder aan u uit hoe u uw knie het beste kunt intapen om pijnklachten te verminderen.

 

Wat is de beste manier om je knie in te tapen?

Allereerst is het van belang dat de huid droog en schoon is. Dit zorgt voor een goede hechting van de tape aan uw huid. Zorg er voor dat eventuele lotion of zeepresten van uw huid verwijderd zijn. Een goede, scherpe schaar is essentieel voor het knippen van de tape. Begin met het afknippen van 2 stroken tape van 15 centimeter. Het is belangrijk dat de rechthoekige uiteinden rond geknipt worden.

  1. Zit ontspannen met uw been 90 graden gebogen
  2. Pak 1 van de stroken tape en plak deze voorzichtig aan de buitenkant van de knieschijf. Volg de ronding van de knie zowel boven als onder en druk de tape voorzichtig op de huid
  3. Druk de tape goed aan
  4. Pak vervolgens het andere stuk tape en breng deze op dezelfde wijze aan. Let op: dit stuk moet aan de binnenkant van de knie komen

Wanneer u nog meer stevigheid wilt, volg dan de volgende stappen

1. Knip 2 stroken van 20 centimeter en zorg ook hier dat de uiteinden rond worden.

2. Zorg wederom voor een ontspannen houding en houdt uw been gebogen in een hoek van 90 graden.

3. Pak de eerste strook tape en plaatst deze aan de buitenkant van de knie, half over en half onder de tape die u hiervoor al aangebracht heeft.

4. Volg de tape die u al op uw knie hebt geplakt en wrijf deze goed vast.

5. Doe dit ook aan de binnenkant van uw knie. Zorg er voor dat er overlapping plaatsvindt tussen de strook tape en het stuk aan de buitenkant.

 

Heeft u vragen over kinesiotape of de werking hier van? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze zeer deskundige klantenservice. Zij staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen