Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4681 reviews
hoelang een strassburg sock dragen

Hoe lang een Strassburg sock dragen?

Wanneer men last heeft van hielspoor dan is dit prima te behandelen door het dragen van een Strassburg sock. Maar wat doet deze sok precies? En hoe lang kunt u nu het beste deze hielspoorsok dragen? Wij geven u graag meer uitleg over de Strassburg sock en het gebruik er van. Lees hieronder snel verder!

 

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat die in sommige gevallen een ontsteking onder de hiel veroorzaakt. Symptomen die vaak voorkomen bij hielspoor zijn pijn en stijfheid onder de hiel wanneer je lang loopt of stilstaat. Hielspoor komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en wordt onder andere veroorzaakt door het dragen van slechte schoenen, overgewicht en overbelasting van de hiel.

 

Wat is een Strassburg sock?

De Strassburg sock is een kous die over de gehele kuit getrokken wordt, tot net onder de knie. Bij de tenen zit een stuk klittenband dat vastgemaakt wordt aan een ring bij de knie. Wanneer het klittenband strakker aantrekt dan worden de tenen en de voet in een bepaalde stand vastgezet. De hielspoorsok zorgt er op deze manier voor dat de voet ’s nachts in een gehaakte positie gedwongen wordt waardoor er een lichte rek op de peesplaat wordt uitgeoefend. Hierdoor wordt de peesplaat verkort en nemen de klachten en pijn van de hiel en dus ook hielspoor drastisch af.

 

Hoe lang een Strassburg sock dragen?

Zoals gezegd helpt het dragen van een Strassburg sock heel erg goed tegen het pijnlijke ongemak dat hielspoor veroorzaakt. Voor het beste resultaat is het raadzaam om de hielspoorsok zeker 2 tot 3 maanden onafgebroken te dragen. Belangrijk is om deze periode ook echt aaneengesloten vol te houden en niet af te haken wanneer u verbetering opmerkt. Draag voor optimaal resultaat de sok echt de gehele nacht. Er zijn mensen die dit vervelend vinden en de sok gedurende de nacht uittrekken. Probeer in ieder geval de sok zo lang als u kunt te dragen. Of kies er voor om de sok ’s avonds al te dragen wanneer u ontspannen en comfortabel in de bank zit.

 

Wanneer u hielspoor heeft en dit probeert te verhelpen, zorg er dan altijd voor dat u voldoende rust neemt, schoenen draagt die de juiste ondersteuning bieden, en kies eventueel voor het dragen van zooltjes en hielkussens voor extra steun. Heeft u nog vragen over de aanschaf of het gebruik van de Strassburg sock? Neem dan snel contact op met onze klantenservice! Zij staan u graag te woord.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen