Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4549 reviews
hoe biedt een elleboogbrace ondersteuning

Hoe biedt een elleboogbrace ondersteuning?

Een elleboogbrace wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Een brace biedt ondersteuning en stabiliteit en helpt bij verschillende blessures en aandoeningen. Wij geven u hieronder meer informatie over hoe een elleboogbrace u de beste ondersteuning kan geven. Lees hieronder snel verder.

 

ondersteuning van elleboogbrace

 

Elleboogbrace na operatie

Na een operatie aan de elleboog wordt vaak een brace voorgeschreven om het gewricht te ondersteunen en beschermen tijdens het genezingsproces. De brace kan helpen om de pijn te verminderen, de bewegingen te beperken en het gewricht in de juiste positie te houden. De brace wordt meestal gedragen voor een periode van 6 tot 8 weken, of langer indien nodig. De arts of fysiotherapeut zal je vertellen hoe lang je de brace moet dragen en wanneer je kunt beginnen met afbouwen.

Hier zijn enkele tips voor het dragen van een elleboogbrace na een operatie:

  • trek de brace aan op een ontspannen arm.
  • sluit de band met behulp van klittenbanden of sluitingen.
  • trek de band niet te strak aan. Je moet nog wel een beetje bewegingsvrijheid hebben.
  • was de brace regelmatig volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

Elleboogbrace na breuk

Elleboogfracturen worden meestal vastgesteld met röntgenfoto's. Röntgenfoto's kunnen de locatie en de ernst van de breuk laten zien. In sommige gevallen kan een CT-scan nodig zijn om meer informatie te krijgen over de breuk. De behandeling van een elleboogfractuur hangt af van de ernst van de breuk en de locatie. In veel gevallen kan de breuk met succes worden behandeld met een gipsverband. Daarna kan het raadzaam zijn om een elleboogbrace te dragen. Een elleboogbrace biedt ondersteuning en stabiliteit en is daarnaast ook nog eens zeer comfortabel.

 

op welke manier biedt elleboogbrace ondersteuning

 

Hoeveel uur per dag moet een elleboogbrace gedragen worden?

De duur van het dragen van een brace hangt af van de klacht die je hebt. Als de pijnklachten verminderen, kun je beginnen met afbouwen van het dragen van de brace. Dit is belangrijk om verantwoord te doen, zodat het gewricht niet overbelast raakt. In veel gevallen zul je de brace nog wel een langere tijd moeten dragen tijdens zwaardere activiteiten, zoals tillen, fysiek werk of sport. Dit is omdat deze activiteiten meer belasting op het gewricht kunnen geven. Wanneer je chronische klachten hebt, zoals artrose, moet je de brace dragen bij de activiteiten waarbij je de meeste pijnklachten ervaart. Dit is meestal tijdens het sporten, bewegen en fysieke arbeid.

 

Hoe breng je een elleboogbrace aan?

Het aanbrengen van een elleboogbrace lijkt op het eerste gezicht niet heel ingewikkeld, maar het is ontzettend belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd. Wanneer een brace niet goed zit of te los dan biedt het niet de juiste ondersteuning en stabiliteit. Zit de brace te strak dan kan de bloedcirculatie verminderen. Dit zorgt weer voor pijn, tintelingen en gevoelloosheid. Hoe een elleboogbrace op de juiste manier aan te brengen is lastig om te verwoorden. Elke elleboogbrace is anders en zal op een andere manier aangetrokken moeten worden. Lees sowieso altijd goed de bijsluiter door, en bekijk instructiefilmpjes, als die er zijn. Ben je er niet zeker van of je de brace op de juiste manier aangebracht hebt? Neem dan contact op met uw behandelend arts of een specialist.

 

Meer informatie nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft wanneer u dit artikel heeft gelezen. En dat is niet zo vreemd. Het is belangrijk dat u volledig op de hoogte bent wanneer u een brace aanschaft. U kunt daarom altijd contact opnemen met ons. Onze medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van advies te voorzien.  bent u bij ons aan het juiste adres. Podobrace heeft een ruim assortiment elleboogbraces voor verschillende soorten blessures en aandoeningen. U kunt contact opnemen met onze zeer deskundige klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van het allerbeste advies.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen