Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4681 reviews
gewrichtspijn

Gewrichtspijn

Gewrichtspijn kan op veel plekken in het lichaam voorkomen. Zo kan het voorkomen in de knieën, heupen, schouders, vingers en polsen. Er is dan sprake van stijfheid, gevoeligheid en zwelling. In deze blog geven wij je meer informatie over de oorzaken, symptomen en behandeling van gewrichtspijn. Lees gerust verder.

 

Wat is gewrichtspijn?

Bij gewrichtspijn is er sprake van stijfheid, gevoeligheid en zwelling. Dit kan overal in het lichaam voorkomen. De meest voorkomende gewrichtspijn is kniepijn. Voorbeelden hiervan zijn knie verrekkingen en verstuikingen tijdens het sporten of hardlopen. Door deze kniepijn wordt het minder prettig om bepaalde activiteiten uit te voeren, zoals wandelen en sporten.

 

Indien je last hebt van schouderpijn kan het tillen van spullen moeilijker zijn, terwijl bij heuppijn traplopen of zelfs opstaan uit een stoel al pijnlijk kan zijn.

 

gewrichtspijn

 

De oorzaken van pijn in gewrichten

Gewrichtspijn kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het een gevolg zijn van verstijving of slijtage van het kraakbeen tussen de gewrichten. Daarnaast kunnen de gewrichten ook aangetast worden door ontstekingen. Dit kan tot gewrichtspijn leiden. Andere veel voorkomende oorzaken zijn artrose, verrekkingen of een blessure.

 

De symptomen

Bij pijn in de gewrichten kun je verschillende symptomen ervaren. We noemen hieronder een aantal voorbeelden:

  • Tintelingen
  • Een dof gevoel
  • Kleinere reikwijdte van bewegingen
  • Stijfheid, pijn en gezwollen gewricht
  • Het gevoel alsof het gewricht vastzit of dat er iets in het gewricht zit
  • Vochtophoping

pijn gewrichten

 

Wat te doen bij gewrichtspijn?

Gewrichtspijn kan verlicht worden. Om verstijving van de gewrichten, is het belangrijk om voldoende te bewegen en sporten. Ook als de gewrichten bij artritis sterk zijn aangetast, zijn er speciale oefeningen die je kunt doen. Het is hierbij belangrijk om dit in overleg met een arts of therapeut te doen. Hieronder volgen nog een aantal adviezen:

  • Blijf genoeg bewegen
  • Zorg voor een goede lichaamshouding
  • Kom zo min mogelijk in vochtige, koude ruimtes
  • Vermijd te grote lichamelijke inspanning
  • Neem op tijd rust (geestelijk en lichamelijk)
  • Zorg voor voldoende nachtrust

In de loop der jaren worden gewrichten minder soepel. Het menselijk lichaam is namelijk aan natuurlijke slijtage onderhevig. Dit proces kan aanzienlijk vertraagd worden door regelmatig licht-intensief te bewegen, ook als er sprake is van een reumatische aandoening. Veel mensen stoppen met bewegen als ze klachten hebben aan spieren en gewrichten. Dit kan de klachten juist verergeren. Beweging is dus van groot belang.

 

Hulpmiddelen bij gewrichtspijn

Afhankelijk van uw klachten zijn er verschillende hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen in het dagelijks leven. Zo bieden wij diverse kniebraces aan die u kunnen helpen tegen kniepijn. Daarnaast bieden wij ook braces aan voor andere lichaamsdelen waar u gewrichtspijn kunt ervaren, zoals enkelbraces en duimbraces.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen