Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4681 reviews
het gebruik van een bekkenband tijdens zwangerschap

Het gebruik van een bekkenband tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunnen veel vrouwen last krijgen van bekkenpijn. Dit kan worden veroorzaakt door de hormonen die het bekkengebied verslappen, waardoor de gewrichten en banden minder stabiel worden. Bekkenpijn kan variëren van milde pijn tot ernstige pijn die het dagelijkse leven kan belemmeren. Wij geven u hieronder meer informatie over het gebruik van een bekkenband tijdens de zwangerschap.

 

Wat is een bekkenband?

Een bekkenband is een hulpmiddel dat kan worden gebruikt om de bekkenpijn te verlichten. De band geeft steun aan het bekken en kan helpen om de gewrichten en banden op hun plaats te houden.

 

Hoe werkt een bekkenband?

Een bekkenband is een strakke band die over het bekken wordt gedragen. De band is meestal gemaakt van elastisch materiaal en heeft een aantal verstelbare bandjes om de band aan te passen aan de vorm van het lichaam.

De band werkt door de gewrichten en banden in het bekken samen te drukken. Dit zorgt voor extra steun en kan helpen om de pijn te verlichten.

 

gebruik van bekkenband tijdens zwangerschap

 

Wanneer kan een bekkenband helpen?

Een bekkenband kan helpen bij verschillende soorten bekkenpijn, waaronder:

 

Bekkeninstabiliteit

Dit is een aandoening waarbij de gewrichten in het bekken niet stabiel zijn. Bekkeninstabiliteit   kan leiden tot pijn, stijfheid en moeite met lopen.

 

Bekkenpijn

Dit is een algemene term voor pijn in het bekkengebied. Bekkenpijn kan worden veroorzaakt door bekkeninstabiliteit, maar ook door andere factoren, zoals zwangerschapshormonen of overgewicht.

 

bij bekkenpijn bekkenband dragen

 

Rugklachten

Bekkenpijn kan ook rugpijn veroorzaken. Een bekkenband kan helpen om de rugpijn te verlichten door het bekken te ondersteunen.

 

Vanaf wanneer een bekkenband gebruiken?

Het dragen van een bekkenband tijdens de zwangerschap wordt eigenlijk alleen aangeraden wanneer u in de laatste fase van uw zwangerschap bent. Draag de bekkenband bij voorkeur nooit in het begin van de zwangerschap. Wanneer het voor u echt fysiek te zwaar wordt en u erg beperkt wordt in uw bewegingen dan is de band zeker aan te raden.

 

Is een bekkenband veilig?

Bekkenbanden zijn over het algemeen veilig om te gebruiken. In sommige gevallen kan de band te strak zitten en de huid irriteren. Dit kan ongemak veroorzaken.

 

Wanneer moet je geen bekkenband gebruiken?

Een bekkenband is in principe altijd veilig om te gebruiken. In een aantal gevallen raden wij het gebruik af. Wij sommen ze hieronder voor u op.

  • Wanneer u een allergie hebt voor het materiaal van de band
  • Wanneer u eerder een infectie in het bekkengebied hebt gehad
  • Wanneer u een ernstige aandoening hebt die het bekken kan beïnvloeden, zoals artritis of osteoporose

Hoe kies je een bekkenband?

Er zijn verschillende soorten bekkenbanden verkrijgbaar. Bij het kiezen van een band is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 

Omvang

De band moet goed passen en niet te strak of te los zitten.

 

Materiaal

De band moet gemaakt zijn van een ademend materiaal om huidirritatie te voorkomen.

 

Ondersteuning

De band moet voldoende ondersteuning bieden om de pijn te verlichten.

 

Tips voor het dragen van een bekkenband

Als je een bekkenband gaat dragen, is het belangrijk om de volgende tips te volgen:

  • Laat je adviseren door een fysiotherapeut of bekkenfysiotherapeut. Zij kunnen je helpen om de juiste band te kiezen en geven je tips voor het gebruik van de band.
  • Draag de band niet te strak. De band moet comfortabel zitten, maar niet te strak.
  • Begin met het dragen van de band voor korte periodes en bouw de draagtijd geleidelijk op.
  • Draag de band niet ‘s nachts

Wordt een bekkenband voor gebruik tijdens de zwangerschap vergoed?

Vanuit de basisverzekering wordt de bekkenband niet vergoed. In sommige gevallen is dit vanuit een aanvullende zorgverzekering wel het geval. Raadpleeg altijd uw polis voordat u de bekkenband aanschaft. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

 

bekkenband bij zwangerschap

 

Bekkenband kopen?

Kies dan voor Podobrace! Bij ons bestelt u producten van de allerbeste kwaliteit en bent u verzekerd van een snelle levering. Wanneer u vragen heeft over de band of over het gebruik ervan, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Er staat een enthousiast team van specialisten klaar om al uw vragen te beantwoorden. Onze klantenservice is bereikbaar via telefoon, live-chat of e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen