Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4681 reviews
een lopersknie, hoe lang moet je rust houden

Een lopersknie, hoe lang moet je rust houden?

Wanneer er bij u een lopersknie wordt geconstateerd dan is het belangrijk dat u rust neemt. Hierdoor zal uw knie sneller herstellen en kunt u uw werkzaamheden en dagelijkse bezigheden snel weer hervatten. Maar hoe lang moet u nu precies rust houden? En hoe ontstaat een lopersknie? In deze blog vertellen wij u er meer over!

 

Wat is een lopersknie?

Een lopersknie wordt ook wel het ilitibale band syndroom genoemd. Dit is een overbelastingsblessure aan de buitenzijde van de knie. Deze blessure komt vaak voor bij hardlopers, wielrenners, wandelaars en fietsen. Een lopersknie geeft een stekende pijn aan de buitenkant van de knie. In sommige gevallen wordt de knie rood, gezwollen en voelt warm aan.

 

Hoe ontstaat een lopersknie?

Een lopersknie, ook wel runners knee genoemd, kent verschillende oorzaken. Wij sommen er een aantal voor u op:

  • Beenlengteverschil
  • Overgewicht
  • Overmatige krachttraining
  • Overpronatie van de voet
  • Verlies van spierkracht in de heupspieren.

Hoe lang kun je het beste rust houden voor een snelle verbetering?

Wanneer een lopersknie bij u geconstateerd is dan is het belangrijk dat u goed rust. Uw knie is overbelast en kan alleen goed genezen wanneer u het rustig aan doet. Hou 4 tot 6 weken rust aan voor een voorspoedig herstel. Hardlopen is gedurende deze weken even volledig uit den boze, net als andere loopsporten. Houd u zich hier niet aan dan zal uw herstel alleen maar vertraging oplopen.

 

Er zijn bij een lopersknie drie stadia:

  • Pijn die optreedt na inspanning
  • Pijn die optreedt tijdens inspanning
  • Pijn die continue aanwezig is en inspanning onmogelijk maakt.

Belangrijk is om op tijd in te grijpen. Wanneer men zich in stadium 1 bevindt, onderneem dan gelijk actie om de lopersknie te laten behandelen. Wanneer u, om wat voor reden dan ook, wacht totdat u zich in stadium 3 bevindt, dan kan het maanden duren voordat u weer herstelt.

 

Het dragen van een kniebrace zal uw ook helpen tijdens het herstelproces. Een kniebrace biedt ondersteuning en geeft comfortabele steun en druk. De brace houdt de spieren warm en verbetert de bloedcirculatie. Bij een lopersknie is het dragen van een kniebrace met beschermingsniveau 1 voldoende. Heeft u nog vragen over het dragen van een kniebrace? Neem dan contact op met onze klantenservice. Deze bestaat uit een team van medische specialisten en helpen u graag met het oplossen van al uw vragen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen