Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4549 reviews
maatregelen om een duimblessure te voorkomen

Maatregelen om een duimblessure te voorkomen

Wanneer je vaak aan sport doet dan wil je natuurlijk geen blessures oplopen. Ze zijn namelijk niet alleen pijnlijk, maar ook een vervelende belemmering voor je trainingen. Helaas komen duimblessures regelmatig voor. Er zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen om duimblessures zoveel mogelijk te voorkomen. Wij leggen u hieronder uit wat u kunt doen om duimblessures zoveel mogelijk te voorkomen.

 

duimblessure voorkomen

 

Hoe kun je een duimblessure voorkomen?

Een duimblessure helemaal voorkomen is onmogelijk. Maar er zijn wel een aantal maatregelen die u kunt nemen om dit zoveel mogelijk proberen tegen te gaan. Wij sommen ze hieronder voor u op.

 

Werk aan je gripsterkte

Wanneer je gripsterkte niet voldoende is dan raakt de duim sneller overbelast. Zorg er dus voor dat je de spieren in de duimen zo sterk mogelijk maakt en uw grip hiermee versterkt. U kunt dit trainen door gerichte oefeningen te doen of door gebruik te maken van een stressbal of gripversterker.

 

Draag een duimbrace of een spalk

Bij een aantal sporten wordt de duim overmatig belast en dit verhoogt de kans op een duimblessure. Denk hierbij aan volleybal, basketbal, boksen of skiën. Het is dan raadzaam om een duimbrace of duimspalk te dragen. Ze bieden extra ondersteuning aan de duim en verminderen de kans op verdraaiing, verrekking of andere blessures. Kies voor een duimbrace die comfortabel zit en niet te strak. Dit belemmert de bloedcirculatie en zit niet prettig. Benieuwd naar welke voordelen het dragen van een duimbrace nog meer biedt? Klik dan hier.  

 

Let op je houding en techniek

Bij veel sporten en dagelijkse activiteiten gebruiken we onze handen en duimen onbewust in een verkeerde houding. Door je bewust te zijn van je houding en techniek kun je duimblessures vaak voorkomen. Zorg ervoor dat je bij sporten zoals tennis, badminton of golf, de juiste greep op het racket hebt om onnodige druk op je duimen te voorkomen. Dit verkleint de kans op duimblessures.

 

maatregelen om een duimblessure te voorkomen

 

Geef je duimen voldoende rust

Een van de meest voorkomende oorzaken van een duimblessure is overbelasting. Geef je duimen dus voldoende rust door regelmatig pauze te nemen en je vingers en duimen af en toe te strekken. En luister vooral goed naar je lichaam. Voelt het tijdens het sporten of het doen van een activiteit niet meer prettig. Stop dan gelijk waar u mee bezig bent en neem even rust.

 

Meer informatie ontvangen?

Zoals we in deze blog al lieten weten, is het dragen van een duimbrace een hele goede maatregel om blessures te voorkomen. Podobrace heeft een zeer ruim assortiment met duimbraces in verschillende gradaties en voor verschillende soorten aandoeningen en blessures. Wij kunnen ons voorstellen dat er nog vragen ontstaan na het lezen van dit artikel. U kunt voor vragen altijd contact met ons opnemen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen