Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4681 reviews
beginnende reuma symptomen

Beginnende reuma symptomen

Iedereen, op elke leeftijd, kan te maken krijgen met reuma. Reuma is een overkoepelende term voor allerlei kwalen die de gewrichten, spieren of pezen treffen. In deze blog vertellen wij je meer over de beginnende symptomen die je kunt ervaren bij reuma. Lees gerust verder.

 

Wat is reuma?

Reuma kent verschillende vormen en treft de spieren, gewrichten of pezen. Het is een vervelende aandoening zonder duidelijke oorzaak. In enkele gevallen gaat het om een auto-immuunziekte. Dit betekent dat je eigen immuunsysteem zich tegen je keert en gezonde cellen aanvalt.

De meeste vormen van reuma veroorzaken ontstekingsreacties, stijfheid en pijnklachten. Dit levert veel vermoeidheid en bewegingsbeperkingen op in het dagelijks leven. Klachten kunnen gedurende de dag afnemen of juist toenemen. Het kan alle leeftijden treffen en is dus zeker geen ouderdomskwaal.

 

De eerste reuma symptomen

Reuma is vooral te herkennen aan pijnklachten en stijfheid in het bewegingsapparaat. Hierdoor kun je moeilijker bewegen en kun je moeite ervaren met op gang komen. Eenmaal in beweging lijkt het vervolgens makkelijker te gaan. Daarnaast zijn warme of gezwollen gewrichten ook bekende symptomen van reuma.

Artritis is meestal het eerst merkbaar in de handen en voeten, terwijl artrose meestal het kniegewricht treft. De intensiteit van de klachten verschilt van dag tot dag. Zo kun je de ene dag geen klachten ervaren en de dagen erna weer wel. Ook vochtig weer, veel wind en een lage luchtdruk kan de reuma symptomen verergeren.

 

beginnende reuma symptomen

 

Andere reuma symptomen

Er zijn nog een aantal klachten die je kunt ervaren bij reuma. Deze zijn afhankelijk van het soort reuma. Een aantal veel voorkomende symptomen van ontstekingsreuma zijn:

  • Pijnlijke gewrichten
  • Warme gewrichten en pezen
  • Roodheid & zwellingen
  • Koorts
  • Vermoeidheid

Een aantal veel voorkomende symptomen van artrose zijn:

  • Inlooppijn
  • Wrijvende/knarsende gewrichten
  • Pijnklachten bij traplopen en afdalen
  • Uitstralende pijn naar bovenbeen, knie, heup en/of lies
  • Afwijkende stand van de vingers
  • Verdikkingen en vervormingen van het gewricht

eerste reuma symptomen

 

De behandeling

Indien je de beginnende reuma symptomen herkend en de klachten al enkele weken spelen, is het raadzaam om een arts te bezoeken. Hoe eerder de aandoening wordt vastgesteld, hoe beter. Door tijdig in te grijpen kan de schade worden beperkt en kan het tot op zekere hoogte geremd worden. Samen met een reumatoloog kan er vervolgens overlegd worden welke behandelmethode het beste aansluit op je situatie. Dit kan in de vorm van fysiotherapie, medicatie of een alternatieve therapie zijn.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen