Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4549 reviews
alles wat je wil weten over een kniebrace

Alles wat je wil weten over een kniebrace

Veel mensen dragen een kniebrace voor ondersteuning en stabiliteit bij verschillende soorten blessures. Het dragen van een kniebrace kan aardig wat vragen oproepen. Wij gaan in dit blog dieper in over het draagcomfort en de bijwerkingen van het dragen van een kniebrace. Lees hieronder snel verder.

 

Heeft het dragen van een kniebrace invloed op de mobiliteit van mijn kniegewricht?

Het dragen van een kniebrace heeft zeker invloed op de mobiliteit van uw kniegewricht. Het dragen van een kniebrace kan de mobiliteit van het kniegewricht beïnvloeden, afhankelijk van het type brace en de reden waarom deze wordt gedragen. Een zachte kniebrace biedt weinig ondersteuning en heeft hierdoor ook weinig invloed op de mobiliteit. Kiest u voor een semi-rigide kniebrace dan heeft u meer ondersteuning dan een zachte brace. Een rigide brace biedt de meeste ondersteuning en heeft daardoor ook het meeste invloed op de mobiliteit van de knie.

 

alles over een kniebrace

 

Zijn er bewegingen die ik moet vermijden terwijl ik een kniebrace draag?

Er zijn geen bewegingen die kwaad kunnen terwijl u een kniebrace draagt. Toch is het wel belangrijk dat u er op let dat bewegingen geen pijn mogen doen. Ook kunt u het beste bewegingen vermijden die de brace kunnen beschadigen en bewegingen die blessures kunnen verergeren.

 

Zijn er bijwerkingen die ik kan ervaren tijdens het dragen van een kniebrace?

Echte bijwerkingen zijn er eigenlijk bijna niet. Er kan irritatie van de huid optreden wanneer de brace te strak zit of wanneer u overgevoelig bent voor het materiaal waar de brace van gemaakt is. Ook kan er wrijving ontstaan op de huid wanneer de brace gaat schuiven. Dit betekent dat de brace niet op de juiste manier vast zit. 

 

alles wat je wil weten over een kniebrace

 

Kan ik de kniebrace gedurende de hele dag dragen?

Verreweg de meeste braces moeten voornamelijk overdag worden gedragen. Hierbij is het advies om ’s nachts de brace af te doen, aangezien het gewricht dan tot rust kan komen. Er zijn echter specifieke braces waarbij het verstandig is de brace zowel overdag, als ’s nachts te dragen. Braces voor de pols en duim zijn hiervan een voorbeeld. Dit doe je om ook ‘s nachts te voorkomen dat je verkeerde bewegingen maakt. Een goed voorbeeld is de brace bij een carpaal tunnel syndroom. Daarnaast zijn er ook nog een aantal braces die enkel ’s nachts moeten worden gedragen.

 

Meer informatie nodig?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie toch nog vragen over het gebruik van een kniebrace? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het is belangrijk dat u de juiste kniebrace aanschaft voor uw blessure. Onze zeer deskundige klantenservice staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen