Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4681 reviews
alles wat je wilt weten over een bekkenband

Alles wat je wil weten over een bekkenband

Een bekkenband is een hulpmiddel dat wordt gedragen om het bekken te ondersteunen. Het wordt vaak gebruikt tijdens de zwangerschap en na de bevalling, maar kan ook worden gebruikt bij andere aandoeningen die het bekken aantasten, zoals bekkeninstabiliteit of bekkenpijn.

 

Wat is een bekkenband?

Een bekkenband is een soort brace die om het bekken wordt gedragen. De band is gemaakt van elastisch materiaal en heeft meestal verstelbare banden om de band aan te passen aan de maat van de drager. Bekkenbanden zijn er in verschillende maten en stijlen, dus het is belangrijk om een band te kiezen die goed past en comfortabel is.

 

Wanneer gebruik je een bekkenband?

Een bekkenband kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden Wij geven u hieronder een overzicht.

 

Tijdens de zwangerschap

Een bekkenband kan helpen om pijn en ongemak in het bekken te verminderen, vooral in het laatste trimester van de zwangerschap.

 

alles over een bekkenband

 

Na de bevalling

Een bekkenband kan helpen om het bekken te ondersteunen en te stabiliseren tijdens het herstel van de bevalling.

 

Bij bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit houdt in dat de banden die de botten van uw bekken bij elkaar houden verzwakt zijn. Een bekkenband kan helpen om de gewrichten te stabiliseren en pijn te verminderen.

 

Bij bekkenpijn

Bekkenpijn kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, zoals bekkeninstabiliteit, een bekkenblessure of een zwangerschap. Een bekkenband kan helpen om de pijn te verminderen.

 

bekkenband bij bekkenpijn

 

Hoe gebruik je een bekkenband?

Een bekkenband wordt meestal gedragen onder de kleding. Het is belangrijk om de band goed aan te passen, zodat deze comfortabel zit en niet te strak. De band moet het bekken ondersteunen zonder te veel druk uit te oefenen.

 

Tips voor het kiezen van een bekkenband

Er zijn veel verschillende soorten bekkenbanden op de markt, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om een band te vinden die goed past en comfortabel is. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een bekkenband:

 

Overleg met je arts of fysiotherapeut

Zij kunnen je helpen om een band te kiezen die geschikt is voor jouw behoeften.

 

Probeer verschillende banden uit

Het is belangrijk om verschillende banden te proberen om te zien welke het beste past en comfortabel is.

 

Kies een band van goede kwaliteit

Een goed gemaakte band zal langer meegaan en meer ondersteuning bieden.

 

Bijwerkingen

In de meeste gevallen zijn er geen bijwerkingen van het dragen van een bekkenband. In zeldzame gevallen kunnen mensen last krijgen van huidirritatie of jeuk. Als je last krijgt van bijwerkingen, stop dan met het dragen van de band en raadpleeg je arts of fysiotherapeut.

 

alle informatie bekkenband

 

Bekkenband kopen?

Bekkenband kopen? Zoek dan niet langer verder. Podobrace heeft een ruim assortiment met producten om uw bekken te ondersteunen. Heb je een keuze kunnen maken? Dan bestel je onze producten zeer eenvoudig in de webshop. Wanneer je bij ons besteld ontvang je de bekkenband de volgende dag al thuis. Wanneer u vragen heeft over onze producten of over het gebruik ervan, dan kunt u contact opnemen met onze zeer deskundige klantenservice. Zij staan u graag te woord en helpen u verder op weg. Onze klantenservice is bereikbaar via e-mail, live-chat en telefoon.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen