Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4688 reviews
alle informatie over een elleboogbrace

Alle informatie over een elleboogbrace

Een elleboogbrace is een hulpmiddel dat de elleboog ondersteunt en beschermt. Hij kan worden gebruikt bij blessures, zoals een tenniselleboog, golferselleboog, elleboogfractuur of elleboogluxatie. Ook kan een brace worden gebruikt om de elleboog te stabiliseren na een operatie. Wij geven u hieronder meer informatie over het gebruik van deze brace.

 

Soorten elleboogbraces

Er zijn verschillende soorten elleboogbraces verkrijgbaar. De meest voorkomende types zijn:

  •  Compressiebrace: deze brace biedt alleen compressie en ondersteuning en is gemaakt van zachte, comfortabele materialen
  • Stabilisatiebrace: deze brace heeft extra banden of steunstukken om de elleboog te stabiliseren. Hierdoor wordt druk uitgeoefend op het gewricht en helpt om de spieren en gewrichten in een neutrale positie te behouden.
  • Orthese: deze brace is een meer uitgebreide brace die de elleboog volledig ondersteunt. Een orthese wordt gebruikt om de vorm, functie of beweging van de elleboog te ondersteunen of te corrigeren.

Wanneer gebruik je een elleboogbrace?

Een elleboogbrace kan worden gebruikt bij verschillende soorten elleboogblessures. De meest voorkomende indicaties zijn:

  • Tenniselleboog: een tenniselleboog is een ontsteking van de pees die de spieren aan de voorkant van de onderarm aan de elleboog hecht. Een elleboogbrace kan worden gebruikt om de elleboog te ondersteunen en de pees te ontlasten.
  • Golferselleboog: een golferselleboog is een ontsteking van de pees die de spieren aan de achterkant van de onderarm aan de elleboog hecht. Een elleboogbrace kan worden gebruikt om de pees te ontlasten en de elleboog te ondersteunen.
  • Elleboogfractuur: een elleboogfractuur is een breuk van het bot in de elleboog. Een elleboogbrace kan worden gebruikt om de elleboog te stabiliseren en de pijn te verminderen.
  • Elleboogluxatie: een elleboogluxatie is een ontwrichting van de elleboog. Een elleboogbrace kan worden gebruikt om de elleboog te stabiliseren en de pijn te verminderen.

wanneer elleboogbrace dragen

 

Hoe gebruik je een elleboogbrace?

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen bij het gebruik van een elleboogbrace. Over het algemeen wordt geadviseerd om de brace te dragen wanneer de elleboog belast wordt. Dit kan zijn tijdens het sporten, werken of andere activiteiten.

 

Hoe kun je de brace het beste onderhouden?

Elleboogbraces zijn meestal gemaakt van ademende materialen die makkelijk schoon te maken zijn. De brace kan worden gewassen in de wasmachine op een koud, zacht programma. Stop ze vervolgens nooit in de droger. Hierdoor zal de brace krimpen. U kunt de brace het beste aan de lucht laten drogen. Gebruik voor het schoonmaken ook geen agressieve schoonmaakmiddelen of bleekmiddel. Deze zullen de stof aantasten.

 

Voordelen van een elleboogbrace

Een elleboogbrace kan de volgende voordelen bieden:

  • Ondersteuning en stabiliteit. Een brace kan de elleboog ondersteunen en stabiliseren,   waardoor de pijn en irritatie verminderd kunnen worden.
  • Ontlasting van de pees. Een brace kan de pees ontlasten, waardoor de kans op verdere schade verminderd kan worden.
  • Versnelling van het herstel. Een brace kan het herstel van een elleboogblessure versnellen door de pijn en irritatie te verminderen.

alle informatie over elleboogbrace

 

Elleboogbrace kopen?

Een elleboogbrace kan een effectief hulpmiddel zijn bij het behandelen van elleboogblessures. Het is belangrijk om een brace te kiezen die geschikt is voor de specifieke blessure en om de instructies van de fabrikant op te volgen. Heeft u vragen over de elleboogbrace of over het gebruik ervan? Neem dan contact op met onze klantenservice. Ons team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Onze klantenservice is bereikbaar via telefoon, e-mail en live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen