Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4327 reviews
welke ondersteuning is belangrijk tijdens en na het hardlopen

Welke ondersteuning is belangrijk tijdens en na het hardlopen

Hardlopen is tegenwoordig ontzettend populair. En dat is ook niet zo gek. Je hoeft er geen dure abonnementen voor af te sluiten en je beoefent het veelal lekker in de buitenlucht. Je hoeft er relatief weinig in te investeren en kunt gelijk beginnen. Maar welke benodigdheden kun je nou goed gebruiken als je gaat hardlopen? En hoe zit het met je herstel? Wij leggen het hieronder aan je uit.

 

Steunzolen

Ervaart u na het hardlopen klachten, zoals pijnlijke voeten? Dan is het wellicht verstandig om steunzolen aan te schaffen. Hardloopschoenen worden verkocht met een standaard voetbed. Deze bieden vaak niet de juiste ondersteuning. Het kiezen voor steunzolen voor hardlopen is raadzaam. Steunzolen zijn voorzien van schokabsorberend materiaal. De zolen vangen de klappen op tijdens het hardlopen en biedt de juiste ondersteuning. De steunzolen zijn daarnaast ook nog eens ontzettend ademend.

 

Kniebrace

Voor echte maximale ondersteuning tijdens het hardlopen kiest u voor een kniebrace. Knieklachten tijdens het hardlopen komen dusdanig vaak voor dat ze in de top 10 van meest voorkomende sportblessures staan. Dit kunt u voorkomen door het dragen van een kniebrace. U kunt hierbij kiezen voor een eenvoudige kniebandage, maar ook voor een kniebrace met scharnieren. Het dragen van een kniebrace voor hardlopers biedt u de juiste ondersteuning en zorgt voor minimale belasting van de knie. Hierdoor ervaart u minder pijn en zult u het hardlopen een stuk prettiger vinden.

 

 

Compressiekousen

Het dragen van compressiekousen zorgt er voor dat de spieren in uw benen minder trillen. De compressiekousen zitten strak om de onderbenen. Hierdoor wordt het bloed beter afgevoerd tijdens het hardlopen. Dit zorgt er weer voor dat de opgebouwde afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor ervaart u minder last van vermoeide spieren tijdens het hardlopen.

 

 

Whey proteïne

Het is niet het meest voor de hand liggende product, maar het is zeer zeker belangrijk. Whey proteïne, ook wel eiwitpoeder genoemd, is een veelgebruikt product onder hardlopers. Eiwitpoeder wordt gemaakt van melk. Tijdens de productie van kaas blijft vloeistof over. Dit is whey. De vloeistof wordt vervolgens gefilterd, verhit en gedroogd totdat er een mooi poeder overblijft. Het eiwitgehalte van whey is ontzettend hoog. Het bestaat voor 80% uit eiwit. Het drinken van een eiwitshake zorgt er voor dat al die eiwitten razendsnel opgenomen worden in het lichaam. Hierdoor worden je spieren snel voorzien van de broodnodige bouwstoffen. En dit zorgt weer voor een snel herstel na het hardlopen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen