Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4461 reviews
wat zijn steunkousen

Wat zijn steunkousen?

Steunkousen (ook wel compressiekousen genoemd) zijn kousen die de bloedcirculatie verbeteren en steun bieden aan uw benen. Steunkousen zijn elastisch en oefenen druk uit op de benen.

 

Hoe werken steunkousen?

Steunkousen zijn elastisch en oefenen druk uit op het been. De meeste druk wordt uitgeoefend aan de onderkant van het been, bij de enkels. Naarmate u hoger op het been komt, zal de druk steeds meer afnemen. Als gevolg daarvan wordt het bloed in uw benen omhoog geduwd in de richting van het hart. Vocht dat zich anders in de onderbenen zou ophopen, wordt dankzij de steunkousen weer omhoog geduwd en afgevoerd. Dit resulteert in minder zwelling rond de onderbenen.

Hedendaagse compressiekousen zijn nauwelijks te onderscheiden van normale kousen. Bovendien voelen ze uiterst comfortabel aan en zult u er tijdens het dragen geen last van hebben.

 

Wanneer draag je compressiekousen?

Veel mensen vragen zich af, wanneer ze de compressiekousen moeten dragen. Wij adviseren altijd om de kousen alleen te dragen wanneer u daadwerkelijk klachten heeft. De kousen moeten worden gedragen wanneer u last heeft van spataderen of oedeem. De kousen geven steun zodat deze klachten worden verholpen. Wanneer uw benen moe worden of opzwellen is het een goed idee om steunkousen te dragen. U kunt compressiekousen overal dragen, tijdens het sporten of op reis. Door het dragen van compressiekousen houdt u uw benen gezond!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen