Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4529 reviews
wat te doen tegen rugpijn

Wat te doen tegen rugpijn

Heel veel mensen in Nederland ervaren elke dag een of andere vorm van rugpijn. Dit treft alle lagen van de bevolking aangezien zowel jonge als oudere mensen, tijdelijke of chronische rugpijn kunnen krijgen. Het zal u misschien niet verbazen dat mensen met een kantoorbaan vaker problemen krijgen dan mensen die met hun handen werken.

 

Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de pijn te verzachten wanneer u kampt met rugpijn. Lees hieronder welke dat zijn:

 

Blijf actief

Wanneer de rugpijn toeslaat, heb je misschien het gevoel dat bedrust de beste oplossing voor het probleem is. Dit is echter niet het geval. Bedrust kan uw pijn en stijfheid veel erger maken. Probeer in plaats van te rusten actief te blijven om pijn te verminderen en uw mobiliteit te verbeteren.

Ook kunnen onderstaande sporten de rugpijn sneller verlichten:

  • Wandelen
  • Yoga
  • Zwemmen
  • Pilates

Warme of koude therapie

Warme of koude therapie kan verlichting bieden bij rugpijn. Wat u kunt doen is een icepack op het pijnlijke gebied aanbrengen. Let er op dat u bij beiden altijd in een handdoek of doek wikkelt om brandwonden te voorkomen.

 

Draag een rugbrace

Een rugbrace kan een verscheidenheid aan boven- en onderrugklachten verlichten. Op podobrace.nl vind je alle soorten rugondersteuning die je nodig hebt om je pijn te verlichten en je houding te verbeteren. Denk hierbij aan een ventilerende houdingscorrector tot lage rugondersteuning. Bovendien kunt u een rugsteun discreet onder uw kleding dragen, wat voor meer vertrouwen en comfort zorgt tijdens het werk, sporten of het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

 

Blijf positief!

Een positieve houding lijkt misschien niet de beste manier om rugpijn te verlichten, maar mensen die optimistisch blijven wanneer ze pijn ervaren, herstellen naar verluidt sneller. Probeer het van de positieve kant te bekijken in plaats van bij het probleem te blijven stilstaan. Als u door uw rugpijn bijvoorbeeld noodgedwongen een sportwedstrijd of een werkdag moet overslaan, probeer het dan positief te bekijken en wees blij dat u meer tijd thuis kunt doorbrengen met uw gezin of uw dagelijkse routine doorbreekt.

 

Zoek medische hulp

De meeste tijdelijke rugproblemen verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Als de pijn na een paar weken of maanden niet verdwijnt, of als je moeite hebt om met het ongemak om te gaan, maak dan een afspraak met een arts voor medische hulp.

 

Na onderzoek van uw rug kan een arts mogelijke behandelingen bespreken om uw klachten te verlichten, zoals voorgeschreven medicatie of een professionele massage. Als alternatief kunnen ze u doorverwijzen naar een fysiotherapeut of een specialist voor een nauwkeurigere diagnose en een effectieve behandeling. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fysiotherapeut voor direct advies en ondersteuning.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen