Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4329 reviews
wat moet je doen bij hielspoor

Wat te doen bij hielspoor?

Hielspoor; het is een vervelende en veelvoorkomende en zeer pijnlijke aandoening. Maar wat is het nou precies? Hielspoor is een verkalking van de peesplaat die soms een ontsteking aan de hiel veroorzaakt. Hielspoor wordt daarom ook wel peesplaatontsteking of fasciitis plantages genoemd. Veel mensen krijgen hier last van. Hieronder volgen een aantal tips om hielspoor te voorkomen én te behandelen.

 

Hielspoor voorkomen

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om hielspoor te voorkomen. Het belangrijkste -en eenvoudigste - is eigenlijk om goed voor uw voeten te zorgen. Een goede doorbloeding is ontzettend belangrijk en zorgt er voor dat de kans op verkalking in de hiel vermindert. Verder is het belangrijk dat u schoenen koopt van een goede kwaliteit met een goede demping. En vervang uw schoenen regelmatig. Ook wordt het dragen van slippers afgeraden. Slippers zijn natuurlijk heerlijk om te dragen tijdens warme zomerdagen, maar ze hebben vaak geen goed voetbed en daardoor een slechte demping. Dus wilt u ze toch dragen met mooi weer, kies dan voor slippers met goed voetbed. Dit verkleint de kans op hielspoor aanzienlijk!

 

wat te doen bij hielspoor

 

De oorzaken van hielspoor

Hielspoor ontstaat veelal door overbelasting. Maar ook slechte schoenen en sporten waarbij vaak hard op de hielen geland wordt zijn oorzaken van dit probleem. Ook is overgewicht van invloed. Verder komt hielspoor vaker voor bij mensen boven de 40, en bij vrouwen.

 

Hielspoor behandelen

Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om hielspoor te behandelen. Indien u nog maar kort klachten ervaart, kunt u het beste even rustig aan doen met sporten. Probeer joggen en hardlopen even te vermijden. Kijk kritisch naar uw schoenen. Geven ze nog voldoende demping? Waar heel veel mensen baat bij hebben is het gebruik van siliconen gelsokken, of de Strassburg sok. Deze hielspoorsok trekt u aan als u naar bed gaat en zorgt er ’s nachts voor dat uw voet in een gehaakte positie wordt gedwongen. Hierdoor wordt een lichte rek op de peesplaat uitgeoefend en dit voorkomt dat de peesplaat wordt verkort. Ook kunt u nog oefeningen doen die verlichting kunnen geven:



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen