Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4527 reviews
wat is proteïne

Wat is proteïne?

Whey proteïne wordt ook wel eiwitpoeder genoemd. Het wordt veelvuldig gebruikt in de sportwereld, maar ook recreatieve sporters drinken regelma-tig een eiwitshake. Maar wat is whey nu precies? In deze blog leggen wij het aan u uit.

 

Whey is vloeistof wat overblijft na het produceren van kaas. Deze vloeistof wordt opgevangen, gefilterd, verhit en gedroogd waardoor er een mooi poeder overblijft. Whey poeder bevat ontzettend veel eiwitten en is zeer geliefd onder sporters. Het wordt ontzettend snel opgenomen in het lichaam waardoor je spieren snel worden voorzien van de benodigde voe-dingsstoffen.

 

Verschillende soorten whey

Er zijn drie verschillende soorten whey verkrijgbaar op de markt:

 

Concentraat

Whey concentraat is de simpelste van de drie varianten. Het is een pure vorm van eitwitpoeder en er is vaak alleen maar een smaakje aan gege-ven. Whey concentraat is relatief goedkoop, in vergelijking met hydrolisaat en isolaat. Verder is het ontzettend goed voor je immuunsysteem. Nadeel is dat het whey concentraat ongeveer uit 80% eiwitten bestaat, en dat is niet zoveel als je zou willen. De rest wordt opgevuld met vetten en lactose. Dus voor mensen met lactose-intolerantie is dit niet geschikt.

 

Hydrolisaat

Whey hydrolisaat is de meest pure vorm van whey, en daar-mee ook de duurste. Het voordeel is dat deze vorm van whey ontzettend snel opgenomen wordt in het lichaam doordat het al gedeeltelijk voorver-teerd is. Maar juist door dit proces van voorverteren wordt de whey ook een stuk duurder.

 

Isolaat:

Whey isolaat lijkt sterk op concentraat, maar is extra sterk gefilterd en be-vat tot ongeveer 90% eiwit. Ook bevat het minder koolhydraten en vetten. En het aantal calorieën is lager dan bijvoorbeeld bij whey concentraat.

 

Er zijn dus drie verschillende soorten whey op de markt. Maar er zijn nog veel meer smaken! Welke smaak je kiest, is natuurlijk heel persoonlijk en smaak gevoelig. Het aanbod van whey met smaakje is ontzettend groot.

Je kunt hierbij denken aan redelijk doorsnee smaken als: vanille, aardbei, chocolade en aardbei. Maar er zijn ook whey poeders op de markt in de smaken koffie verkeerd, bitterkoekjes en cassis. Dus als je van een beetje experimenteren houdt; er is keuze genoeg!

 

Waar is whey te koop?

Whey is voornamelijk te koop bij sportscholen en op het internet. Er zijn veel aanbieders op de markt voor verschillende prijzen.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen