Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4324 reviews
wat is kinesiotape

Wat is Kinesiotape?

Kinesiotape is een elastische, katoenen tape. De tape heeft dezelfde dikte en elasticiteit als de huid en past zich daardoor ontzetten goed aan bij iedere beweging; het is in principe een tweede huid die je kunt opplakken.

 

Waar komt het vandaan?

De oorsprong van kinesiotape ligt in Japan in de jaren ’70. De Japanse chiropractor Kenzo Kase ontwierp deze tape toen hij de gewrichten van reumapatiënten wel recht kon zetten maar ze niet op hun plek kon houden. De tape waar hij dit in eerste instantie mee deed was stijf en niet geschikt om op de huid te plakken. Kase bedacht daarom een flexibele tape die stevig was maar ook hypoallergeen.

 

Wat is de werking van kinesiotape?

Kinesiotape wordt steeds vaker gebruikt in de sportwereld en door fysiotherapeuten. De tape zorgt er voor dat de doorbloeding rond en onder de tape gestimuleerd wordt. De huid wordt door de tape is wordt iets opgetild. Door deze liftende werking wordt de bloedcirculatie verbetert en de lymfe afvoer bevordert.

 

Voor welke klachten gebruik je kinesiotape?

Kinesiotape, ook wel medical tape genoemd, wordt gebruikt voor verschillende klachten. Het wordt onder andere gebruikt voor:

  • Het verminderen van vochtophoping of ontstekingen
  • Verbetering van de beweeglijkheid van een gewricht
  • Behandeling van blessures aan bijvoorbeeld rug of schouder

 

Helpt kinesiotape bij hooikoorts?

Ook bij hooikoortsklachten kan medical tape ingezet worden. De tape wordt middels een speciale techniek op de rug aangebracht. Het gebied onder de tape wordt beïnvloed waardoor de organen die betrokken zijn bij hooikoorts, zoals de longen, beïnvloed worden.

 

Bij Podobrace hebben wij verschillende soorten, maten en kleuren kinesiotape in ons assortiment. Heeft u vragen over de tape of wilt u informatie over de toepassing en het gebruik er van? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze zeer deskundige klantenservice. Zij staan u graag te woord.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen